XS
SM
MD
LG

Spremni za Kozaru

U petom kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Rudar – Prijedora u subotu, 7. septembra od 17 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuju ekipu Kozare iz Gradiške. Pred ovaj duel u zeleno-crnom taboru vlada umjereni optimizam i pozitivna atmosfera.

-Očekuje nas utakmica u kojoj želimo da nastavimo niz uspješnosti koji traje od prvog kola. Idemo korak po korak, sve teče po planu, dobro radimo, svi igrači su u konkurenciji za ekipu. Igraćemo protiv starog rivala i poznanika, dobre ekipe Kozare koju poznajemo dugo godina. Tako neće biti tajni jer smo dobro pripremili skauting, poznajemo vrline i mane Gradiščana i nadam se da ćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način i da ćemo osvojiti tri boda. Naš cilj je plasman u Premijer ligu BiH, a ova utakmica imaće i svoju specifičnost jer su naš trener Igor Janković i strateg Kozare Nedžad Žerić pred ovo prvenstvo, u neku ruku, zamijenili mjesta što ove sezone daje neku dodatnu zanimljivost – istakao je Dino Sikirić, pomoćni trener FK Rudar – Prijedor.

On očekuje i veliku podršku sa tribina i poziva navijače da dođu u što većem broju:

-Mnogo nam znači podrška s tribina i iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve navijače i ljubitelje fudbala iz Prijedora i okoline da dođu na stadion i podrže nas, puno bi nam značilo. Dosta stvari postavljeno je na svoje noge, na prava mjesta, konačno smo dočekali da idemo ka boljem i nadam se da će publika to da prepozna. Postoji i određena euforija koju treba da iskoristimo na najbolji način. Očekujemo novu pobjedu.

Fudbaler Prijedorčana Nemanja Matović se nadovezao na ovu priču:

-Što se tiče utakmice Kozara je sigurno, uz Modriču, Krupu i nas najkvalitetnija ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske. Znamo šta nam je činiti jer za rivala imamo tim koji želi da se nadigrava. Imamo pozitivnu atmosferu i vjerujem da ćemo doći do nove pobjede i bodova, odnosno napraviti još jedan korak ka našem konačnom cilju.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8