XS
SM
MD
LG

Reflektori u Prijedoru

hodži,. Đaković i Milunović

Do kraja maja iduće godine Gradski stadionu Prijedoru bi trebalo da dobije reflektorsku rasvetu čime bi se ispunio glavni uslov da Rudar Prijedor, klub koji igra na ovom zdanju, može u svom gradu da igra premijerligaške utakmice u sezoni 2020/21. u skladu s Propozicijama elitnog ranga, ukoliko “rudari” na kraju tekuće sezone budu šampioni Republike Srpske.

Juče je u administrativnom centru Grada Prijedora potpisan trojni ugovor između lokalne zajednice, Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog kluba Rudar Prijedor o podizanju reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru, što može da obraduje sve one koji vode fudbal, i bave se ovim sportom, ali i svim ostalim usko vezanim za sportsko zdanje u ulici Majora Milana Tepića.

-Nakon višegodišnjih razgovora došli smo do stvaranja povoljne infrastrukture na Gradskom stadionu u Prijedoru, na kojem utakmice igra Fudbalski klub Rudar Prijedor. Došli smo do situacije da smo u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH, odnosno gospodinom Nihadom Hodžićem, zaduženim za infrastrukturu u Savezu i predsendikom Rudar Prijedora gospodinom Darkom Milunovićem potpisali ugovor o izgradnji reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru. Lično mi je zadovoljstvo da projekat uspešno završimo da Grad Prijedor, i oni koji vode fudbal u gradu, i igrači i svi ostali imaju povoljnije uslove za utakmice u večernjim časovima, a onda ćemo zajedno, posle toga, nastaviti da stvaramo bolje uslove i u ostaloj infrastrukturi vezanoj za Gradski stadion u našoj lokalnoj zajendici – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Vršilac dužnosti Izvršnog direktora Sektora za administraciju Fudbalskog saveza BiH je ovom prilikom istakao:

-Fudbalski savez BiH u okviru projekta unapređenja infrastrukture, izgradnje reflektora na stadionima Premijer lige BiH, nakon dve godine, prepoznao je Grad Prijedor kao lokalnu zajednicu koja je spremna da učestvuje u ovom projektu. Rezultat toga je ovo potpisivanje trojnog ugovora aveza, Grada Prijedor i Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Čitav posao bi trebalo da bude završen, otprilike, do kraja maja naredne godine, a inače reflektorima se ispunjavaju uslovi iz Propozicija za licenciranje klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH. Svi premijerligaši moraju da nastupaju na stadionima koji imaju reflektorsku rasvetu od sezone 2020/21.

 

 Na pitanje koliko će da košta postavljanje reflektorske rasvete na Gradskom stadionu u Prijedoru predstavnik FS BiH Nihad Hodžić je istakao sledeće:

-Savez učestvuje sa cirka 230.000 marka, a u fazi izgradnje predviđamo 100 reflektorskih jedinica koje bi imale minimalnu vrednost 800 luksa, što se nalazi na stadionima druge kategorije UEFA. Lokalna zajednica i klub će da obezbede večinski iznos, a on zavisi od projektne dokumentacija i što će da kaže tender.

Prvi čovek Rudar Prijedora Darko Milunović bio je zadovoljan nakon potpisivanja ugovora:

-Pre malo više od dva meseca nova uprava kluba je postavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve i izgradnju reflekotra. Potpisivanjem ovog ugovora stvaraju se pretpostavke da dobijemo ne samo bolji ambijent, nego i bolju sredinu za rezultate i dolazak igrača u naš klub. Želim da naglasim da je potpisivanjem ovog ugovora Grad Prijedor, jedan od naših glavnih sponzora, dao i te kako važnu podršku u svemu ovome Rudar Prijedoru. Većinski, Grad finansijski učestvuje u realizaciji ovog projekta, pomaže im FS BiH. Mi stvaramo bolje uslove i pretpostavke da u narednom periodu imamo veću posećenost i veći prihod od ulaznica na utakmicama, a to je direktno proporcionalno i sa kvalitetom igračkog kadra, ambicijama kluba koje u ovoj sezoni glase – povratak u Premijer ligu BiH. Nalazimo se na dobrom smo putu što pokazuje i tabela Prve lige Republike Srpske i igre juniorske selekcije Rudar Prijedora koja je treća u Omladinskoj Premijer ligi BiH.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora u gradskoj upravi Prijedor prisustvovao je i Ranko Vučković, jedan od petorice članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH iz redova Republike Srpske.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8