XS
SM
MD
LG

Sokolovi treći put zaredom u Evropi: Uvijek ciljamo najsjajnije odličje!

Sokolovi

Ekipa Sokolova iz Istočnog Sarajeva treću godinu zaredom predstavljaće mini fudbal Bosne i Hercegovine u evropskim okvirima.

Nakon dva nastupa u EMF Ligi prvaka, ove godine će Sokolovi u EMF Eurocup, pandan Evropskoj ligi u fudbalu koji se održava u Italiji, u gradu Lignano Sabbiadoro . Njihove ambicije su uvijek najviše, pa tako i ovaj put Sokolovi idu da osvoje, a šta će na kraju biti vidjećemo kada se turnir završi.

- Već treći put zaredom nastupamo u Evropi. Do sada je to bila Liga prvaka a ove godine igramo Evropsku ligu u mini fudbalu. Iako je to na papiru slabije takmičenje od Lige prvaka, imamo respekt prema svim protivnicima. Ekipa je fizički spremna ali oslabljena zbog povreda i nekih privatnih obaveza, ali to nam nikada nije predstavljalo prepreku. Mnogo puta smo ostvarili nevjerovatne rezultate baš kada nismo bili kompletni, pa nema razloga da tako ne bude i ovaj put.  Očekujemo teške i tvrde utakmice, neizvjesne, ali isto tako mislim da možemo doći do samog kraja. Sokolovi su ekipa koja ima respekt prema protivnicima ali uvijek cilja na najsjajnije odličje, rekao nam je kapiten Sokolova, Saša Radovanović.

On se želio i zahvaliti svima koji su omogućili Sokolovima da odu u Italiju na Eurocup.

- Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima pekari Zlatno zrno, Marinku Božoviću, Stefanu Ignjatoviću, kafiću Majstor za pivo i našem doskorašnjem saigraču Aleksandru Reljiću koji su nam finansijski pomogli da odemo u Italiju i pokažemo kakav se minifudbal igra u Istočnom Sarajevu. Ne smijemo zaboraviti ni Natka Sudžuku koji je kao i uvijek učinio ogromne napore da se sve ovo realizuje. Ovo će biti prelijepo iskustvo jer su Sokolovi prije svega prijatelji pa tek onda saigrači, ali i velika obaveza da na najbolji način predstavimo svoj grad i državu.

Da su Sokolovi već uveliko prepoznatljivi i u Evropi pokazuje i to da ih je EMF smjestio u drugi šešir za izvlačenje parova, koje će se obaviti danas u 17.00. Ukupno je pet šešira, a svaki šešir ima po osam ekipa.

Sokolovi put Italije kreću u srijedu ujutru, a prvi mečevi Eurocupa su na programu u četvrtak od 10.00, a onda istog dana slijede i utakmice drugog kola.

Pored Sokolova, iz Bosne i Hercegovine će još nastupati tuzlanski Tom Cat i sarajevski Julius Meinl.

U Italiju putuju: Nebojša Divčić, Marko Tešanović, Đorđe Ćeha, Saša Radovanović, Igor Radovanović, Nemanja Pušara, Borislav Otović, Srđan Vitković, Danel Blažić, Bojan Govedarica, Marko Koprivica (trener) i Dragan Dragović (službeni predstavnik)

Saša Radovanović predvodi Sokolove