XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Argentini osveta za Indijanapolis i polufinale

Foto: FIBA

Košarkaši Argentine savladali su Srbiju sa 97-87 i tako su se plasirali u polufinale Mundobasketa.

Srbija nije dobro otvorila meč. Argentina je svojom čvrstinom nametnula ritam kakav joj odgovara te su trojkom Skole poveli 12-4. Međutim, Srbija se uspjela srediti. Uvela je Argentince u bonus te se uvela u dobar ritam kroz slobodna bacanja. Popravila se i igra u odbrani pa je Srbija poenima Bjelica došla do 16-16. Do kraja prvog perioda vođena je velika borba a na kraju je Argentina sa 25-23 dobila prvi period.

Poenima Micića pod faulom na startu drugog perioda, Srbija je prvi put povela. Međutim, ulaskom Marjanovića nastaju problemi. Loši Bobijevi potezi na oba kraja parketa, donijeli su Argentincima osam poena prednosti. Pokušavala je Srbija da se vrati. Iako smo uhvatili ritam u napadu, nismo mogli smanjiti zaostatak. Odbrana nije bila dobra a Argentinci su sjajno šutirali za tri poena. Na kraju je Srbija sa pet poena zaostatka otišla na odmor.

Srbija otvara trojkom Bogdanovića drugo poluvrijeme. Međutim, Argentina je sa dosta uspjeha odbijala nalete Srbije. Povela je Argentina 66-59 ali onda Srbija pravi seriju 6-0 uz jednu nevjerovatnu trojku Bjelice.  Pokušavala je Srbija da preokrene rezultat u završnici trećeg perioda ali Argentina sa +1 ulazi u poslednji period. Treba reći da su sudije oštetile Srbiju u završnici trećeg perioda sa nekim odlukama. 

Srbija trojkom Gudurića dolazi do vodstva 70-68 na startu poslednjeg perioda. Međutim, Garino i Kampaco sa trojkama donose preokret Argentini. Pokušavala je Srbija da se vrati ali Argentinci su djelovali sjajno. I naši napadi su bili statični i previše se forsirao šut za tri poena i previše se igralo individualno. Argentina je to iskoristila i došla do +11. Pokušala je Srbija da se rati ali nije uspjela i Argentina je prošla u polufinale.

Skola je predvodio Argentinu sa 20 poena dok je Kapaco dodao 18 poena i 12 asistencija. Bogdanović je predvodio Srbiju sa 21 poenom.

Argentina čeka u polufinalu boljeg iz meča Amerika Francuska dok Srbija ide u razigravanje od petog do osmog mjesta.