XS
SM
MD
LG

Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu

Danas, 10. 09. 2019. godine, gđa. Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je tokom zvaničkne posjete Jahorini održala radni sastanak sa upravom OC Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i  Nedeljkom Elekom, predsjednikom nadzornog odbora. Zajedno sa delegacijom Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije na sastanku, ali i u obilasku radova prisustvovali su g-din Boško Jugović, načelnik opštine Pale i g-din Dragomir Gagović, načelnik opštine Trnovo na čijim se teritorijama prostire olimpijska Jahorina.
 
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju gđa. Golić posebno se oduševila planinskim bobom, trenutno najvećom turističkom atrakcijom ovog dijele Evrope a činjenica da je ostvaren promet od preko 190.000 KM i da je OC Jahorina prestigla broj od 27.500 ljetnih vožnji dovoljno govori o kakvoj atrakciji je riječ.

„Zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam danas na Jahorini i samo mogu da kažem direktoru, menadžmentu, upravljačkoj strukturi OC Jahorina nastavite dalje, naprijed i podršku institucija ćete imati. Danas smo dugo razgovarali kako razvijati infrastrukturu i kako oživiti OC Jahorina u cilju održivog razvoja ovog dijela, koji nije samo područje opština Trnovo i Pale, grada Istočno Sarajevo već cijele Republike Srpske. Za OC Jahorina se najviše saznalo u protekom periodu i dolaskom novog menadžmenta koja na planini organizuje život i rad veoma uspješno. Turisti iz regiona dolaze u velikom broju na Jahorinu, što nam govori da Jahorina živi 365 dana a samim tim je dobila novo lice a o budući planovima sa kojim nas je upoznao direktor Ljevnaić, možda je prerano govoriti ali javnost će uskoro biti upoznata. Međutim bitna stavka za planove za budućnost je zakon o OC Jahorina koji je prijeko potreban, a koji će riješiti sve probleme sa kojim se suočava OC Jahorina od bespravne gradnje do nerješene komunalne infrastrukture. OC Jahorina je u nadležnosti Vlade RS i zajedno sa resornim ministarstvima treba napraviti i donjeti Prvi zakon o OC Jahorina koji će proći Javnu raspravu i biti primjenjiv u praksi jer ne smijemo dopustiti da ova ljepotica bude devastirana jer je vlasništvo cijele Republike Srpske“ izjavila je gđa. Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

FOTOGRAFIJE:

 „Drago mi je da imamo priliku da ugostimo ministarku Srebrenku Golić i načelnike opština Pale i Trnovo. Posebno mi je drago što su ljudi iz Vlade i lokalnih samouprava prepoznali naš rad i trud i što su tu da učestvuju sa nama u novim projektima. Jahorina je u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj, nakon završenog prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema veštačkog osnežavanja. Na Jahorini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti. Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine. Takođe bih istakao da uz podršku i pomoć Milorada Dodika, člana predsedništva, vredno radimo na izgradnji prve kabinske Gondole uz koju je je izgrađeno 5 km novih staza i njihovo osnežavanje“ rekao je direktor OC Jahorina, g-din Dejan Ljevnaić.


Projekat Gondole i izgradnje, uređenja i osniježavanje pripadajućih staza izuzetno je značajno za Jahorinu. Realizacijom ovog projekta pored komfora koji omogućava eliminisaće se gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretiće se centralne staze na planini i ista će raditi u ektremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla. Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu što je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija na Jahorini planirala.
 
„U toku je i zamena starog ski lifta na Poljicama novim liftom – „sidro“ kompanije Dopplmayer koji će povećati kapacitet instalacije za 4 puta. Izgradili smo i ugostiteljski objekat pored jezera i siguran sam da će ovo biti omiljeno mesto za predah kako skijašima tako i svim našim gostima jer ima nesvakidašnji lep pogled ka jezeru i nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji na planini. Jedan potpuno novi projekat koji će doprineti i sigurnosti na planini je osvetljenje staza, vrtića i jezera ukupne dužine od 4 km. Izgradnjom Olimpijskog plamena na stazi Poljice i spektakularnim koncertom Saše Matića 30. Novembra ćemo zajedno sa svim našim partnerima, prijateljima i gostima proslaviti istorijski dan za Jahorinu i zvanično pustiti u rad sve ove projekte“ dodao je g-din Ljevnaić.
 
Iako ljetna sezon na Jahorini još uvijek traje, uveliko su u toku i pripreme za zimu. Partner OC Jahorina SKI FUN je već počeo sa prodajom 7 dnevnih aranžmana na Jahorini. U cijenu od 359 EUR uključen je smještaj, direktan let iz Beograda, aerodromske takse, transfer i ski karta. Jahorina će zasigurno postati centar dešavanja u regionu  u zimskoj turističkoj sezoni zahvaljujući novoj, bogatoj ponudi i zanimljivim događajima koji će biti zastupljeni tokom zime.