XS
SM
MD
LG

Prijem u Derventi za bronzanu Tamaru, šampione Srpske u šahu i prvaka BiH u moto krosu

Prijem za derventske sportiste Tamaru Radovanović, Miroslava Milojevića Mirona i članove Šahovskog kluba „Derventa“ koji su proteklom periodu ostvarili zapažene rezultate kako na međunardnim borilištima, tako i domaćim, upriličio je načelnik ove lokalne zajednice Milorad Simić.

Na prijemu je bila Tamara Radovanovića osvajčica bronze na prvenstvu Evrope u kik-boksu u mađarskom Đeru u konkurenciji mlađih juniorki -52 kg Lov-kik.

„Zahavljujući prvom mjestu na Prvenstvu BiH izborila sam mjesto u reprezentaciji, te tako i učešće na Evropskom. Zadovljstvo mi je što sam danas dio ovog prijema i ovo mi je prvi put da sam na prijemu u lokalnoj zajednici kod načelnika“, istakla je Radovanovićeva, koja je na prijemu bila sa svojim trenerom Slobodanom Radovanovićem.

Ova mlada kik bokserka koja članica je Kluba borilački vještina "Derventa" trenira kik-boks godinu dana, a na prvenstvu Evrope nastupala je u sastavu reprezenacije BiH.

Prijemu kod načelnika Simića prisustvova je i motociklista Miroslav Milojević Miron, koji je drugu godinu za redom prvak BiH u moto-kros klasi MXV.

„Sve je počelo  u Kreševu, preko Rogatice, a sezona je završena trkom u Bugojnu nakon čega sam postao prvak BiH. Pored mene, treće mjesto osvojio je imoj klupsi kolega Saša Gajić“, rekao je popularni Miron.

Derventski šahisit, koji su tako okitili su se titulom prvaka Republike Srpske, te tako izborili nastup u Premijer ligi BiH u godini kada obilježavaju 25 godina postojanja.

„Do ovog velikog uspjeha stigli smo tako što smo doslovce potukli konkurenciju u Prvoj šahovskoj ligi RS sa pet pobjeda, jednim remijem i jednim porazom. Uspjeli smo to vlastitim snagama sa ekipom koja je desetak godina na okupu. Šampionsku ekipu činili su Milivoje Ratković, Vaso Blesić, Jovica Mišić, Dragan Kokanović, Nesim Ahmić i Boris Đurđević“, rekao je predsjednik Skupštine ŠK „Derventa“ Mirko Todorić.

 

Zadovoljstvo što je imao priliku da pozdravi one koji su Derventu predstavili u drugim mjestima izrazio je načelnik Milorad Simić, te istakao kako su prijem i simbolična novčana podrška najmanje što lokalna zajednica može uraditi.