XS
SM
MD
LG

Vanredne Skupštine FSRS će biti

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji su tražili vanrednu sednicu Izvršnog odbora, a koja je i održana pre nekoliko dana i  nije donela nikakav rezultat, danas su ponovili zahtev i zatražili novu vanrednu sednicu.

Prošli put su zahtevali  da se raspravlja oko stanja u FSRS, a sada su otišli korak dalje. Traže zakazivanje vanredne Skupštine FSRS, a prema članu 36.stav 1.

Podsećamo da su 43 delegata Skupštine zatražili vanrednu Skupštinu, a da su im iz FSRS pismeno odgovorili da nije sve urađeno po propisma, odnosno da nije svojeručno potpisan zahtev od svih delegata.

Uz sve to Goran Ćejić je delegatima Skupštine FSRS je  poslao pismo pojašnjavajući  zašto se ne zakazuje vanredna Skupština , te im dostavio  i mišljenje Pravnog komiteta FS BiH, ali ne i Pravne komisije FSRS. Iz Sarajeva su rekli da bi smena i opoziv  Mile Kovačevića bila nestatutarna, a iz Pravne komisije FSRS su konstatovali da je sve u skladu sa propisima i Statutom.

Dakle, članovi Izvršnog odbora FSRS više ne žele da gube vreme u dopisivanju sa administracijom FSRS, već su odlučili da shodno Statutu sami zakažu vanrednu Skupštinu.

Sada je na potezu Goran Ćejić, generalni sekretar FSRS. Čeka se izjašnjavanje administracije o ovom zahtevu, ali i zakazivanje vanredne sednice Izvršnog odbora.

Šest članova Izvršnog odbora su svojeručno potpisali ovaj zahtev, pa u FSRS neće moći , kao prošli put otezati sa zakazivanjem sednice. Tada su reli da saglasnost data elektronskim putem ne važi. Sada sve urađeno precizno i tačno...

Dakle, čeka se zakazivanje vanredne sednice Izvršnog odbora, a ona bi mogla da označi i početak kraja vladavine Mile Kovačevića u FSRS.