XS
SM
MD
LG

Sokolovi sa tri pobjede završili grupnu fazu

Sokolovi iz Istočnog Sarajeva su sa 5:2 savladali Dixie pub iz Italije i tako sa tri pobjede završili grupnu fazu na EMF Eurocupu u Italiji.

Vidjelo se od prvog minuta da su Sokolovi kvalitetniji rival od ekipe iz Italije. Meč otvara pogođenom stativom Srđan Vitković, a minutu nakon toga Sokolovi ponovo prodaju prekid rivali. Danel Blažić je još jednom izveo korner, a ovaj put je kapiten Saša Radovanović pogodio za 1:0. Odličnu priliku za izjednačenje Italijani propuštaju odmah nakon toga. Bio je to odličan šut, ali svoj gol još jednom spašava Nebojša Divčić. Lopta ga je pogodila u glavu. Do drugog gola Sokolovi stižu preko Marka Tešanovića. Pokupio je on jedan otpadak i pospremio ga u mrežu za sigurnih 2:0.

Jasno je bilo Sokolovima da su mnogo kvalitetniji od rivala, pa su se i opustili u drugom poluvremenu, što je rezultovalo primljenim pogotkom za 2:1. Ipak, stekao se i dojam da im mogu postići pogodaka kada god požele, pa je Nemanja Pušara odmah iza toga lako rješio odbranu protivnika i pogodio za 3:1.

Brzo nakon toga Sokolovi postižu još dva pogotka. Prvo Srđan Vitković na asistenciju Otovića pogađa za 4:1, a odmah iza dvojica najiskusnijih Sokolova, Dragan Dragović i Bojan Govedarica prave akciju za peti gol. Dragović je sve uradio, asistirao za Govedaricu, a on lagano pogađa za 5:1. Do kraja, Italijani pogađaju za 5:2 i to je bio konačan rezultat meča.

Sokolovi sa tri pobjede i porazom 2:1 od Karmacsija završavaju grupnu fazu, ali još uvijek nisu siguran učesnik drugog kruga. Za prolaz u drugi krug treba im bilo koji rezultat u duelu Karmacsija i Restorana La Monede a da nije pobjeda Španaca jednim golom razlike sa više od jednog postignutog gola.