XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava petog kola

Pred nama je peto kolo Premijer lige, prvo nakon reprezentativne pauze. Biće zanimljivo i u najavi će biti dosta bodova.

MOJA EKIPA

Ja ovo kolo nisam pravio transfere i čuvam ih za kasnije. Odlučio sam da rizikuje pa šta Bog dragi da. Tripl kapiten na ruci je Rahima Sterlinga. Jednostavno, ne vidim načina da Siti ne da bar četiri komada Noriču i samim tim očekujem 15ak bodova od Sterlinga što bi kao TC bilo 40+ bodova. Ako promašim, sezona je za mene manje više gotova na startu. Ovako, ovo je pokušaj vađenja pa hrabro i kako bude.

Moja ekipa za ovu rundu

Rajan je na golu i protiv Barnlija kući može probati izvući CS. Generalno je odbrana kadra za solidne bodove. Robertson je penal za CS jer čekaju Njukasl kući a mogao bi možda i neke bodove u ofanzivi donijeti. Zinčenko protiv Noriča može donijeti bodove u oba pravca. Lundstrom protiv Sotona je iznuđeno rešenje da ne radim izmjene. On može donijeti i CS a možda i neki gol bude. 

Sredina je odlična. Dupli Siti protiv Noriča bi morao donijeti ogroman broj bodova. Sterling mi je kao što rekoh TC a tu je i David Silva od kojeg očekujem bar neku asistenciju. Mane protiv Njukasla je odlično isto. Sebaljos ako bude igrao, može sigurno nešto donijeti. Ali nikad ne znate šta će Emeri raditi. Mislim da Maunt protiv Vulvsa i nije baš super opcija ali dugoročno mi je u timu svakako.

Kejn protiv Palasa djeluje na prvu sjajno ali sam siguran da neće dati više od gola. Meni je Totenhem presumoran ove sezone u svakom smislu. Puki protiv Sitija čak može i donijeti nešto. Nije nemoguće da Norič da gol tu.

IZBOR KAPITENA

Ovo kolo stvarno imate gomilu opcija. Penali su Sterling, Aguero, Salah, Mane i koga god da stavite, teško možete pogriješiti. Takođe, iz drugog plana dobre opcije su i KDB i David Silva. Od Kejna ja ne očekujem previše. Mislim, dobra opcija jeste ali pored Sitijevaca i Liverpulovaca, nepotrebno je njemu traku dati.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Lundstroma dosta ljudi ima i većini je na klupi a ovo je to kolo kada vam treba biti u prvih 11.

-Bormut i Everton bi trebali odigrati jedan veoma otvoren meč. Zato predlažem da probate sa Kingom u ovoj rundi.

-Vesli je u ovom kolu dobra opcija i generalno bi meč Vile i Čekićara trebao biti pravi duel i ljepotica za kraj kola.

BITNE NAPOMENE

-Aleksandar Lakazet pet mečeva van terena. Holding se oporavio i sada je spreman.

-Pogba, Marsijal i Van Bisaka propuštaju ovo kolo.

-Keli propušta ovo kolo a mnogi ga imaju.

To je brzinski to za ovu najavu.