XS
SM
MD
LG

Bjeloš i Arbinja pogađali za prvu pobjedu Sokolova

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva savladali su Željezničar Sport Tim u 6. kolu Prve lige Republike Srpske sa 2:0.

Dosta spor je bio ritam prvog poluvremena ove utakmice. Slavija je imala apsolutnu kontrolu lopte i veći tok prvog poluvremena lopta je bila u posjedu Sokolova, ali malo su toga uspjevali da naprave. Uglavnom su je kontrolisali defanzivci, sa Vučinom Šćepanovićem i Lazarom Babićem iz veznog reda, ali nisu prema naprijed uspjevali mnogo toga da urade. Sa druge strane, Željezničar se ograničio na defanzivu, te je pokušavao iz kontre da zaprijeti, ali nije im se mnogo toga otvaralo.

Prvo veće uzbuđenje vidimo u 20. minutu meča. Bio je to korner za Slaviju, Aleksandar Pušara je sa druge stative vratio loptu u peterac, napravio gužvu, ali iako je lopta pala u pet metara niko nije bio tu da je pospremi u mrežu. Odmah u narednom napadu još jedna odlična prilika za Slaviju. Lopta se od defanzivaca Željezničara odbija to Vučine Šćepanovića koji izlazi oči u oči sa Ćetkovićem, ali sudije su signalizirale nedozvoljenu poziciju.

Nakon toga, dva šuta u statistiku upisuju i gosti. Prvo je defanzivac Nikola Kuprešak presjekao jednu loptu na centru, a onda ispoštovao sam sebe sa uključivanjem u napad, međutim preslabo je šutirao, tek toliko da Nedžibović upiše laku intervenciju.

Brzo nakon toga odlično je prijetio Haris Džaferović šutem sa distance, ali se Nino Nedžibović istakao i lijepom paradom odbio loptu  u korner. I upravo je taj korner bio koban po goste. Loše je izveden na prvu stativu, a onda je sjevnula brza kontra Sokolova. Lazar Babić je poslao odličnu dijagonalu za Filipa Blagojevića, ovaj uposlio Nikolu Bjeloša koji šalje loptu pored Ćetkovića za vodstvo Sokolova.

Nisu ni taj gol proslavili kako treba, a već je stigao novi. Ponovo je to bio brz napad, Rade Bojanić se oslobodio lijepo prvog čuvara, dodao do Vučine Šćepanovića koji šalje perfektan pas iza leđa odbrane Željezničara, a Stefan Arbinja pogađa za 2:0.

U nastavaku susreta gosti su pokušavali više da se nametu. Oni su preuzeli posjed lopte, pokušali da igraju prema naprijed, ali bez nekog prevelikog uspjeha. U 54. minutu dobili su slobodan udarac na nekih 25 metara, Stefan Kršić je šutirao, ali ponovo ne pretjerano jako da bi ugrozilo Nedžibovića, te je čuvar mreže domaćih lako odbranio taj šut.

Malo toga se imalo šta vidjeti u drugom poluvremenu ove utakmice. Slavije je strpljivo čuvala prednost, gosti nisu uspjevali previše da zaprijete nakon tog šuta Kršića. Kako se bližio kraj utakmice tako je i Slavija ponovo vraćala posjed u svoju korist i iskontrolisala utakmicu.

Do kraja meča bilježimo tek šut Nikole Bjeloša u 80. minutu, ali je Nikola Ćetković uspio da odbrani i taj šut. Za kraj meča, Željezničar izvodi i naljepšu akciju na utakmici, došli su do kaznenog prostora, ali je šut Igora Kuzmanovića izblokiran u posljednji trenutak.

SLAVIJA – ŽELJEZNIČAR SPORT TIM  2:0 (2:0)
SRC Slavija
Gledalaca: 200
Sudija: Darko Vukojević (Doboj)
Strijelci: 1:0 Bjeloš 36, 2:0 Arbinja 40
Žuti kartoni: Perović (Slavija), Kuprešak, Martić (Željezničar)

Slavija: Nedžibović, Perović, Blagojević (od 77. Ljuca), Babić, Arbinja (od 84. Kentaro), Popovac, Šćepanović, Marković, Bojanić, Bjeloš, A.Pušara

Željezničar: Ćetković, Kuprešak, Sladojević, Šaula, Džaferović, Crnomarković (od 77. Radovanović), Kuzmanović, Kalabić (od 56. Tedorović), Malić, Petrović, Kršić (od 56. Martić)


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8