XS
SM
MD
LG

Preokretom do bodova

Kozara - Jedinstvo

 

Odigrane su utakmice 6. kola I Lige Republike Srpske. FK Kozara je na Gradskom stadionu u Gradišci ugostila ekipu Jedinstva iz Brčkog i zasluženo slavila sa 2-1.

 Već u prvoj minuti Gavrić odlično prolazi po desnoj strani, centrira, ali Novaković glavom ne stiže zahvatiti loptu. Uzvraćaju gosti preko Kadrića, ali ga niko od suigrača ne prati. Napada Kozara, u 11. minuti šut isprobava Petković, ali ga blokira odbrana. Da gosti nisu došli samo da se brane, pokazuju u 14. minuti, kada Pavić šutira i pogađa stativu. Uzvraća Kozara preko danas veoma agilnog Gavrića koji odlično centrira, ali Novaković loše zahvata loptu, opet lopta dolazi do Gavrića koji opet upošljava Novakovića ali njegov šut golman Vukadinović brani. U 19. minuti, odličan kontranapad Jedinstva, Pavić centrira, najviši u skoku je Haskić i dovodi goste u vođstvo od 0-1.

U 25. minuti Lolić odlično centrira, najviši u skoku je Batar, ali golman Jedinstva je na mjestu. Prekidaju fudbaleri Kozare akciju Jedinstva u 27. minuti, Kukavica upošljava Gavrića koji šutira i šalje loptu pored nemoćnog Vukadinovića za izjednačenje. Nisu stali fudbaleri Kozare sa napadima do kraja poluvremena, pokušavaju Glišić i Gavrić, ali se rezulta ne mijenja.

 Tek što je počelo drugo poluvrijeme šansu propušta Gavrić. Nastavlja se pritisak fudbalera Kozare i u 69. minuti Novaković izlazi sam pred golmana Jedinstva, ali mu ovaj uklizava i blokira šut. Dolazi Novaković ponovo do lopte, oslobađa se i šutira ka golu Jedinstva, ali Pavić zaustavlja put lopte u mrežu. U 79. minuti, upornost se najzad isplatila fudbalerima Kozare, golman Jedinstva nespretno interveniše i lopta se odbija od prečke, natrčava Novaković i postiže gol za vođstvo Kozare od 2-1.

Dva minuta kasnije da potpuno riješi utakmicu propušta Kukić, kome Vukadinović najprije uklizava u šut, a zatim iz drugog pokušaja ponovo izlazi kao pobjednik. U 85. minuti ponovo Kukić izlazi pred Vukadinovića, ovog puta golman je savladan, ali lopta prolazi tik pored stative. Kontrolišu fudbaleri Kozare loptu i rezultat do kraja utakmice i potpuno zasluženo dolaze do nova tri boda.

Nastavljaju fudbaleri Kozare sa igranjem utakmica u ritmu subota-srijeda. U srijedu 18. 9. 2019. godine već je nova utakmica na rasporedu. Na Gradskom stadionu u Gradišci će u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine dočekati Slobodu iz Tuzle. Utakmica počinje u 16.30 h.

Kozara - Jedinstvo 2:1 (1:1)

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Bubić Ž., Raspudić B., Lolić D. (od 55. Popović A.), Petković V., Glišić D. (od 87. min. Babić N.), Jandrić S., Novaković M.,  Kukavica A. (od 63. Kukić M.), Gavrić N., Batar B., trener Žerić N., nisu igrali: Bradić D., Babić Ne., Hamzić A., Milić D.

FK Jedinstvo (Brčko): Vukadinović I. Čavalić A., Marinković S., Đokić S., Pavić C., Božić Ž. (od 71. Lukić M.), Hasikić K. (od 87. min. Omerhodžić M.), Musić M., Buljubašić M., Kadrić A. (od 58. min. Vujić R.),  trener: Zarić V., nisu igrali: Ilić D., Pavić R., Sekanić D., Ramić A.

 


Kozara 2 : 1 Jedinstvo
Slavija 2 : 0 Željezničar Sport Team
Modriča Alfa 2 : 0 Tekstilac
Rudar Prijedor 1 : 2 Krupa
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 6 5 1 0 16
2 Rudar Prijedor 6 4 1 1 13
3 Kozara 6 2 2 2 8
4 Modriča Alfa 5 2 1 2 7
5 Slavija 5 1 3 1 6
6 Tekstilac 5 1 2 2 5
7 Željezničar Sport Team 5 1 1 3 4
8 Podrinje 5 1 1 3 4
9 Jedinstvo 5 1 0 4 3