XS
SM
MD
LG

Razigrana Kraljeva četa

MRKONJIĆ GRAD: Fudbaleri mrkonjićke Slobode u okviru 6.kola Druge lige - grupa Zapad u Krupi su savladali prošlogodišnjeg šampiona lige Jedinstvo iz Žerevice 2:0.

Bila je to briljantna partija izbranika Milorada Glamočaka Kralja, koji su u svim elementima fudbalske igre nadigrali odličan sastav Jedinstva, ekipu koja je odlično startovala u šampionatu i koja je važila za favorita i u ovom meču, ponajviše zbog velikih problema Mrkonjičana oko sastava ekipe zbog povrede ključnih fudbalera.

Međutim, sastav koji je izveo trener Glamočak na teren u Krupi izdigao se iznad svih problema i odigrao odličnu utakmicu i pokazao da tu još ima „štofa“ za visok plasman, što je primjetio i iskusni fudbalski vuk trener Borca iz Kozarske Dubice Vujić koji izjavio prije nekoliko dana  da Sloboda ima dobar sastav i za visok plasman.

Sloboda je došla do vodećeg gola, pogodio je  Rade Radanović na početku meča. Malinović je u šesnaesterac Jedinstva posalo odličnu loptu, a mlađeni Radanović oštrim šutem matirao golmana Jedinstva. I poslije vodstva fudbaleri Slobode nastavili su sa atacima prema golu gostiju, ali je izostala realizacija. Gosti iz Žerevice igrali su dobro i i brzih kontranapada pokušavali da ugroze gol Slobode.

 Dobru igru fudbaleri Slobode nastavili su i u drugom poluvremenu. Plod takve igre bio je gol Igora Mirkovića iz penala. Štoper gostiju Kondić nepropisno je zaustavio Mladenovića, a veteran Mirković sa bijele tačke je bio precizan.

Polovinom drugog poluvremena štoper gostiju Kondić ošto faulira Vladana Gračanina i odlazi na „hlađenje“ u svlačionicu. To je Mrkonjićanima olakšalo posao, koji su smireno priveli meč kraju i zabilježili značajnu pobjedu. Pobjedu koja ovom mladom sastavu mnogo znači u nastavku šampionata.

Predsjednik Upravnog odbora Slobode Milenko Milekić, poslije meča sijao je od sreće poslije značajne pobjede.

-Sve čestitke momcima i stručnom štabu, na odličnoj igri i značajnoj pobjedi. Jedinstvo spada u red najkvalitetnijih ekipa u Drugoj ligi, što pokazuje i podatak da do sada nisu izgubili utakmicu. Nije lako ovom mladom sastavu da igra, kada je ostao lišen usluga najboljeg fudbalera i strelca Miloša Srdnovića. On je povrijedio koljeno i mora se podvrgnuti operativnom zahvatu.Za njega je prvi dio šampionata završen. Slična je situacija i sa Šamarom, koji  duži period vuče povredu, kao i mladi Slavko Anđelić. U sledećem kolu ekipa je slobodna, što će dobro doći da se oporave povrijeđeni fudbaleri. Povoljna je činjenica što u nastavku šampionata dolaze lakši (ako uopšte ima lakih protivnika) mečevi- kaže Milekić.

 Uprava Slobode čini očajničke pokušaje prema Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske da dozvoli da se mečevi igraju u Mrkonjić Gradu.

-Katastrofa je da veće drugu godinu ne možemo da igramo utakmice na našem stadionu. To je nevjerovatno i ljubitelju fudbala u našem gradu su ogorčeni. Ljudi ne mogu da shvate na kakvim se sve baštama i kaljugama igraju utakmice, a da se u ne može igrati na našem stadionu samo zbog nivelacije trena. Uradili smo projekat i „sravnićemo sve to sa zemljom“ i uraditi najkvalitetniju podlogu na našim stadionima. Radimo i stadion sa vještačkom podlogom. Prva faza je završena, ali je zapelo oko tendera za odabir izvođača za vještačku travu, pa radovi kasne. Uputili smo zahtjev FS RS da utakmice kada smo domaćini igramo u Šipovu. Šta će odgovoriti samo Bog zna- kaže Milekić.

Ako je i od moćnika iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, mnogo je. I do kada? I zašato? I zbog čega? I ko zna koliko još pitanja bez odgovora, očito  ljude u klimavim foteljma u Fudbalskom savezu Republike Srpske sve to ne zanima!


Sloboda (MG) 2 : 0 Jedinstvo
Mladost 2 : 1 Laktaši
Sloga (S) 5 : 1 Proleter
Sloboda (NG) 2 : 1 Sloga (T)
Sloga (D) 2 : 1 Omarska
Ljubić 3 : 2 Borac (Š)
Borac (KD) 7 : 1 Polet 1926
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 6 4 1 1 13
2 Borac (KD) 5 4 1 0 13
3 Sloga (D) 5 3 2 0 11
4 Laktaši 6 3 1 2 10
5 Mladost 6 3 0 3 9
6 Omarska 6 3 0 3 9
7 Borac (Š) 6 2 2 2 8
8 Sloboda (MG) 6 2 2 2 8
9 Sloga (S) 5 2 1 2 7
10 Dubrave 5 2 1 2 7
11 Ljubić 5 2 1 2 7
12 Sloga (T) 6 2 1 3 7
13 Proleter 6 1 1 4 4
14 Sloboda (NG) 5 1 0 4 3
15 Polet 1926 6 1 0 5 3