XS
SM
MD
LG

Krupin fudbalski čas

Nakon ispadanja iz Premijer ligi mnogi su Krupi predviđali potpuni krah. Smatrali su da se klub iz jedne male sredine neće moći brzo prestrojiti i u šampionat Republike Srpske ući dovoljno motivisan i željan uspeha. Uz sve to neki igrači su napustili Krupu na Vrbasu, stigli su novi, željni dokazivanja. Trebalo je sve to brzo ukomponovati, postaviti na svoje mesto. Nije bilo mnogo vremena. Došao je i novi direktor, gotovo pa golobradi momčić. I on se sjajno uklopio u fudbalsku  priču svoje porodice.

Krupa je angažovala  i dobrog trener, Zorana Marića. Uhvatio se on sa saradnicima posla, a sve to je nadgledao prvi čovek  kluba Dragoljub Buco Ilić.

 Za kratko vreme stvorena je  nova ekipa, igrači koji su ostali su znali da se zadržavaju u organizovanom i korektnom klubu. Nisu se uplašili za svoju egzistenciju, jer Krupa je jedan od retkih klubova koji nema dugovanja, sudskih sporova. Klub i tim u Republici Srpskoj za primer. Godinama su oni u ovoj našoj jadnoj fudbalskoj stvarnosti svetionik  dobrog...

Jesu ispali iz Premijer lige, ali nisu to shvatili kao  smak sveta.

Izjava Buce Ilića nakon ispadanja da Krupa ima obavezu prema igračima koji su nosili njen dres u Premijer ligi i njihovim porodicama, govore i kakvom se klubu radi.

Porezi, doprinosi, palte sve se uplaćuje na vreme. Podrška društvene zajednice ravna nuli. Sve porodica Ilić, predvođena upravo Dragoljubom servisira na vreme.

Rudar Prijedor - Krupa

Nikada ni jedna afera nije bila vezana za taj klub ili njene rukovodioce. Sve za primer drugima i u fudbalskom sportu Republike Srpske, ali i šire.

Nisu oni tražili pomoć, čekali na one koji bi trebali podržati jednu  ovakvo dobru i zrelu fudbalsku priču.

Kakvi su bili u premijerligaškim takmičenjima, takvi su i sada u Prvoj ligi Republike Srpske. Igraju, bore se, česno i pošteno i to im se vraća.

Igrali su juče derbi u Prijedoru, kod glavnog konkurenta za plasman u najviši stepen takmičenja Rudar Prijedora. Odigrali su  hrabro, borbeno,  pošteno, stigli do tri boda i liderske pozicije. Apsolutno zasluženo, pa rekli bi i očekivano.

Nije Krupa krenula najbolje. Prvo kolo im je donelo remi sa Željezničarom na njihovom stadionu u Krupi na Vrbasu. Ni tada se nije čuo povišeni ton, naprotiv. Mirno se nastavilo i eto stiglo na lidersku poziciju. Imaju nameru da tu i ostanu. Ako bismo bili iskreni, onda bi reli da im je tu mesto.

Klub koji je sigurno najorganizovaniji u Republici Srpsko, ponavljamo bez ijedne afere. Njihov smisao rada u fudbalu je praviti sportske prijatelje. Nema kluba koji im se obratio da im Krupa nije pomogla, izašla u susret.

Kada tako radite onda vam se to sve mora i vratiti. Šampionat je tek praktično počeo, ima još da se igra, ali već sada se može sa sigurnošću reći da tim iz jednog banjalučkog naselja opet držati, svim klubovima na našim prostorima, fudbalski čas...