XS
SM
MD
LG

Republika Srpska dobila prvog šampiona u 3x3 basketu.

Šampioni:Sport Café La Pont

3x3 Republika Srpska i Košarkaški Savez Republike Srpske bili su organizatori finalnog turnira 3x3 lige Republike Srpske.

Nakon odigranih 17 turnira u isto toliko gradova uslijedio je finalni turnir koji je odigran u Banja Luci na Trgu Krajine. Najbolje rangiranih  12 ekipa iz Republike Srpske borilo se za titulu šampiona. Na finalnom turniru nastupile su ekipe i igrači  iz Ugljevika, Laktaša, Gradiške, Banjaluke, Prijedora, Teslića, Dervente, Modriče, Prnjavora, Petrova, Trebinja i Pala.

Četvrtfinalni mečevi bili su veoma zanimljivi. Ekipa Sport Caffe La Pont bila je bolja od ekipe Kort marketi iz Dervente (MišoPašić, Strahinja Jovanović, Luka Ćulum, Mirza Todorovac).

U veoma neizvjesnom meču najprijatnije iznenađenje finalnog turnira, ekipa Dva metra od table iz Trebinja pobijedila je ekipu Svečani salon Torlaković iz Ugljevika (Igor Stevanović, Milan Cvjetković, Danilo Tomić).

Fortuna City iz Prnjavora nakon veoma čvrstog meča i velike borbe pobijedila je ekipu 3x3 Inving iz Prijedora (Srđan Stakić, Aleksandar Ivetić, Ognjen K ragulj, Andrej Mikeš), rezultat meča je bio 17-21

Istočni klan Fit Zone sa Pala lakše nego što se očekivalo savladao je ekipu Konsalting SP (Bojan Bajić, Dalibor Blagojević, Veljko Gajanović, Zoran Đurđević) 21-11.

ČETVRTFINALE:

19.00 Sport Cafe La Pont – Kort Marketi Derventa 21 - 17

19.20 Dva metra od table – Svečani salon Torlaković 21 - 19

19.40 3x3 Inving – Fortuna City 17 - 21

20.00 Istočni Klan Fit Zone – Konsalting SP 21-11

Polufinalni mečevi donijeli su sljedeći rasplet:

Juniorski tim iz Trebinja Dva metra od table, ipak se nije mogao nositi sa Sport Café La Pont-om, izgubili su rezultatom 21-14. Mđutim, treba napomenuti da na ove momke u budućnosti treba ozbiljno računati. Na kraju turnira zasluženo treće mjesto ekipa Dva metra od table osvojila je u sljedećem sastavu: Andrija Karanac, Aleksa Ćuzulan, Jovan Runjevac, Pavle Tupanjanin.

Drugi polufinalni meč, odigrale su ekipe Fortuna City i ekipa Istočni klan Fit Zone sa Pala. Inače ekipa sa Pala ove godine u Beogradu bila je prva ekipa iz Republike Srpske koja je  učestvovala na nekom od Čelendžer turnira. Ipak u oslabljenom sastavu nije se plasirala u finale, Prnjavorčani su slavili rezultatom 21-12. Istočni Klan Fit Zone na kraju je zauzeo četvrto mjesto a igrali su u sastavu: Nikola Ašanin, Darko Rističević, Mladen Pavlović, Nikola Pilindavić.

POLUFINALE:

20.20 Sport Cafe La Pont - Dva Metra od table 21-14

20.40 Fortuna City - Istočni Klan Fit Zone 21-12

Finalni meč je bio poslastica za sve ljubitelje basketa tri na tri, u finale su se plasirale dvije ekipe koje su najviše pokazale tokom premijernog izdanja Lige Republike Srpske u basketu 3x3.

Meč je bio neizvjestan svih deset minuta, ekipa Fortuna City iz Prnjavora ( Dejan Lazić, Marko Slijepčević, Dejan Jovanović, Aleksandar Petrović) poražena je u finalu rezultatom 20-17.

Nakon ukupno 18 turnira sasvim zasluženo, prvi šampion Republike Srpske u 3x3 basketu postala je ekipa Sport Café La Pont u sastavu: Nikša Milunović, Nikola Nedinić, Mark Miletići Stefan Milošević.

Za MVP-a 3x3 lige Republike Srpske proglašen je Nikola Nedinić iz pobjedničkog sastava

Generalni pokrovitelj finalnog turnira 3x3 lige Republike Srpske bila je kompanija Leburić Komerc - Fortuna Marketi.

FINALE :Sport Café La Pont – Fortuna City 20-17

MVP turnira Nikola Nedinić

 

 

 

 

 

Fotosi