XS
SM
MD
LG

Željeli smo veliku ekipu, to se i ostvarilo

Ljubuški

U srijedu 18. septembra 2019. godine na programu su utakmice 1 / 16 finala Kupa Bosne i Hercegovine . Aktuelni osvajač Kupa FK Sarajevo će gostovati ekipi NK Ljubuški, članu Druge lige FBiH, grupa " Jug " .

NK Ljubuški povratnici u Drugu ligu FBiH, to je nekadašnji NK Sloga,  nakon odigranih 5. kola na drugoligaškom " Jugu " nalaze se na sedmom mjestu sa 6 bodova, drugi su po efikasnosti sa 16 postignutih golova. U novoj sezoni puleni trenera Damira Vučića postižu sjajne rezultate u takmičenju za Kupu. Na tri utakmice Kupa NK Ljubuški je postigao nevjerovatne rezultate, postigavši čak 20 golova, Ljubušaci su u Kupu, prvo u Neumu savladali  istoimenu ekipu,  lidera na tabeli, 1:6, a u 2. kolu seniorskog Kupa na svom travnjaku su porazili prvoligaša Čapljinu, 7:1 . U prvenstvu su u Jablanici savladali domaću Turbinu, 2:7 .

 U prošlom kolu NK Ljubuški je gostovao u Buturović Polju, pa smo sa to iskoristili pred utakmicu protiv FK Sarajeva za razgovor se šefom stručnog štaba NK Ljubuški, Damirom Vučićem.

- Kakva su Vaša očekivanja pred utakmicu sa velikanom bh. fudbala FK Sarajevo, upitali smo šefa struke NK Ljubuški, Damira Vučića koji ima najveće zasluge što je opet ekipa iz Ljubuškog na fudbalskoj sceni .

" NK Ljubuški je sa svim svojim resursima pripremljen za utakmicu sa sa prvakom i pobjednikom Kupa BiH . FK Sarajevo je čest gost Ljubuškog, ali ovo je posebna prilika jer NK Ljubuški igra takmičarsku utakmicu, tačnije 16 / 1 finala Kupa Bosne i Hercegovine.O vrijednosti i kvaliteti FK Sarajeva ne treba trošiti riječi, ali mi imamo svijest o svojoj kvaliteti i želimo se u pravom svijetlu predstaviti publici na Babovcu . Draž Kupa je u tome da imate priliku sastati se sa najboljima i pokazati šta znate, a mi smo prije žrijeba željeli ekipu koja ima trofeja, svijetlu tradiciju, to se i ostvarilo ", riječi su trenera NK Ljubuški, Damira Vučića .

Damir Vučić

- Očekuje se dobra posjeta, Vaša poruka navijačima !

" Pozivam navijače i jednog i drugog kluba da dođu u što većem broju i naprave pravi fudbalski ambijent za praznik fudbala na Babovcu ", kazao je šef struke NK Ljubuški, Damir Vučić .