XS
SM
MD
LG

Tošić: Prva liga je nešto slabija, iskusnije igračice prevaga

OK Slavija 2019-20

Odbojkašice Slavije gostovanjem kod Modriče počeće novu sezonu Prve lige Republike Srpske. Ponovo je ekipa Slavije izuzetno mlada, najstarija odbojkašica ima osamnaest godina, ali su sve one iskusnije za još jednu prvoligašku sezonu u kojoj je ostvaren opstanak.

- Najstarija djevojka ima 18 godina. Ima nekih izgleda da nam se vrate Banjanin i Košarac, pa bi se onda popravilo to neko stanje što se tiče iskustva. One bi imale određeni broj utakmica. Nadam se najboljem. Pokušaćemo da uđemo u gornji dio tabele, a vidjećemo šta će biti.  Ovo je prošlogodišnja ekipa. Nedostaje nam samo Gala Košarac, koja je igrala baraž prošle sezone. Igrale su, , ostale su u ligi. Starije su sada i iskusnije za godinu dana i nadam se da će, ukoliko nas povrede zaobiđu i neke nedaće ne zadese, napraviti rezultat. Imamo malih problema sa Sarom Okiljević, koja ima problem sa leđima, tako da je upitan nastup u prvim utakmicama, ali nadam se da ćemo u ostatku igračica naći zamjenu za nju, rekao je za naš portal trener Slavije, Jovica Tošić.

Što se tiče Prve lige, Jovica Tošić smatra da je kvalitet opao ove sezone, te da će oni sa iskusnijim odbojkašicama, u prvom redu Jahorina, biti favoriti za povratak u elitni rang.

- Ne znamo više ni ekipe, stalno se ekipe mijenjaju, puno se sastavi mijenjaju, dosta je uspona i padova. Mislim da je Prva liga ove godine nešto slabija po kvalitetu, koliko imam neke informacije. Ostali smo na mladim ekipama, uglavnom su to juniorsko-kadetske ekipe koje čine seniorke. Osim Jahorine, koja je ispala iz Premijer lige, ostao im je gotovo isti kadar i za očekivati je da možda oni vode glavnu riječ u ligi. Tu je možda Radnik, ostalo je sve tu negdje kvalitetom. Modriča je relativno loša, neki je raspad sistem, ali Modriča ima igračice, tako da se u nekom trenutku oni možda vrate kako treba. Ko ima malo iskusnije igračice on se malo bolje drži. Zato kažem, Jahorina je tu najiskusnija ima premijerligaško iskustvo, a sve ostalo je tu negdje.
 


Crvena zvijezda 3 : 1 Drina
Radnik 3 : 0 ŽOK Leotar
Glasinac 3 : 0 Slavija
Ljubinje 0 : 3 Jahorina
Hercegovac 3 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 13 12 1 36
2 Crvena zvijezda 13 12 1 36
3 Ljubinje 13 9 4 27
4 Glasinac 13 7 6 21
5 Slavija 13 5 8 16
6 Radnik 13 5 8 16
7 Hercegovac 13 5 8 14
8 ŽOK Leotar 13 5 8 14
9 Drina 13 3 10 8
10 Modriča 13 2 11 7