XS
SM
MD
LG

Rudari iz Kaknja srećniji

Igor Janković

Иако су од 36. минута имали играча више фудбалери Рудар Приједора нису успели да изборе пласман у четвртфинала Купа БиХ и зимовање у масовнијем такмичењу иако је то била жеља “рудара” са Сане. После 90 минута игре није било погодака, приступило се извођењу једанаестераца и након удараца са беле тачке радовали су се гости јер је Огњен Јаћимовић промашио у трећој серији.

Тако је пропуштена лепа прилика за приједорски зелено-црни, уз бањалучки Борац, буду други представник Републике Српске у четвртфиналу Купа БиХ. Остаје велики жал јер би то био добар импулс за остваривање зацртаних амбиција које желе да остваре у Рудар Приједору и врате клуб на главну фудбалску сцену у “Дејтонској земљи”.

-Пре свега честитам Рудару из Какња на проласку даље у четвртфинале Купа БиХ. Шта да кажем после свега, прво полувреме је био доста тежак терен, међутим у раном периоду утакмице добили смо играча више, имали три-четири добре ситуације, нисмо их искористили. У другом полувремену видело се да је Рудар из Какња у врху Прве лиге Федерације БиХ која је доста квалитетнија од наше Прве лиге и да су гости једна од најквалитетнијих екипа у том рангу. Какањци знају, у сваком моменту, шта раде на терену. Буквално су се бранили у наставку, ми смо, не знам из којег разлога, били превише нервозни, ваљда из те неке превелике жеље да победимо и елиминишемо имењака – констатовао је Игор Јанковић, шеф стручног штаба Рудар Приједора после сусрета са Какањцима.

Нису успели домаћи играчи за 90 минута да савладају голмана ривала, а на пенал-рулету им је спортска срећа окренула леђа.

-Фудбал се игра за голове. У другом полувремену нисмо били прави, нисмо створили озбиљније прилике за гол. Не зато што је противник добро играо, већ зато што ми у тим неким сегментима задњег паса смо били брзоплети и противник је спретно и срећно дошао до пенала, који су лутрија. Какањци су прошли даље, а ми се окрећемо првенству и покушаћемо да се вратимо на победнички колосек јер нас чека борба за прво место и повратак у Премијер лигу БиХ. Као што знате немамо великих права на кикс – закључио је стратег Приједорчана Игор Јанковић.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8