XS
SM
MD
LG

Dejan Bjeloš Slavijin adut

Nije Slavija dobro krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Nakon sedam kola ima samo šest bodova i nalazi se na poziciji sedam na tabeli. Ispod nje su Tekstilac i Jedinstvo. Imali su igrači Milana Gutovića u zadnja dva kola teška gostovanja. Igrali su sa  Jedinstvom u Brčkom i Kozarom u  Gradišci. Zabeležili su poraze, a  u subotu im u goste dolazi tim Modriče.

Ekipa se proteklih dana vredno pripremala za ovaj okršaj, a trener Gutović kaže da je probao sa saradnicima da otkrije tajnu zašto ekipa oscilira i igra od sjaja do očaja.

-Da li smo uspeli da rešimo tu zagonetku videćemo u okršaju sa Modričom. Očekuje nas težak duel. Modriča je jedna kompaktna ekipa. Nisu ni oni sjajno krenuli, ali su ipak bolji od nas. Definitivno je jasno već sada da će u šampionatu trajati dve trke. Jedna za plasman u Premijer ligu, između Krupe i Rudar Prijedora, a ostali timovi će biti u onoj drugoj, borbi za opstanak. Nekako se to po kvalitetu pokazalo. Nadam se da će moji igrači da se prenu i krenu da igraju onako kako znaju. Sigurno je da imamo kvalitet za bolje, nemamo za šampionsku trku to je definitivno jasno, kaže Gutović.

Na gostovanju kod Kozare Gutović je povukao jedan odličan potez. Kod vođstva domaćih od 3:0 na teren je poslao Dejana Bjeloša, golobradog Slavijinog juniora. To je Bjeloš iskoristio na najbolji mogući način i sa dva gola skrenuo pažnju fudbalske javnosti na sebe. Neće biti iznenađenje ukoliko se u meču sa Modričom pojavio kao starter.

-Ne znam i ne opterećujem se toime. Ukoliko mi šef ukaže poverenje trudiću se da ga opravdam. Moje je da igram, da koristim svaku priliku da pokažem da imam talenta. Neću reći kvaliteta, ali talenta da. Znam da mogu još bolje nego u susretu sa Kozarom, a to ću sigurno u ovom šampionatu pokazati, rekao nam je Bjeloš.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8