XS
SM
MD
LG

Slavija preokretom do pobjede protiv Modriče

Fudbaleri Slavije savladali su danas u Istočnom Sarajevu poslije preokreta Modriču sa 2:1 u utakmici 9. kola Prve lige Republike Srpske.

Već u prvom napadu na utakmici Modriča dolazi do prednosti. Izgubila je Slavija loptu na lijevoj strani, a onda su užasno iskomunicirali u odbrani domaćih, Nedžibović je kasnio, te je lopta došla do Stefana Trivana koji pogađa za 1:0 u 33. sekundi utakmice.

Samo što je Slavija krenula sa centra uslijedio je jako lijep napad po desnoj strani, iskombinovali su Bojanić i Nikola Bjeloš, lopta je došla do Filipa Blagojevića koji šutira, a lopta na putu do mreže pogađa Pljevaljčića, a Slaviša Mazić pokazuje na bijelu tačku uz velike proteste gostujućih igrača i klupe.Neprecizan je bio Nikola Bjeloš.

 
Penal Slavija - Modriča

Nikola Bjeloš je u trećoj minuti promašio penal na meču Slavija - Modriča...

Posted by Sport DC on Saturday, October 5, 2019

 

Slavija je imala loptu u svom posjedu, međutim šansu da duplira prednost Modriča ima u 12. minutu, kada u posljednji trenutak reaguje Marković i odnosi loptu uz kontra faul. I tu su gostujući fudbaleri iskazali veliko nezadovoljstvo smatrajući da je to prekršaj za penal, no Mazić je samo odmahnuo rukom.

U 35. minutu gosti postižu drugi pogodak. Poslije prekida i ubačene lopte u kazneni prostor Lalić pogađa mrežu Nedžibovića, ali pomoćni sudija Nebojša Žugić signalizira ofsajd, ponovo uz ogromne proteste gostujućih igrača i klupe koji su gotovo u teren. Odmah nakon toga Modriča ima najbolju šansu na utakmici. Promašio je Stefan Todorović zicer sa druge stative, iako je bio sam kao duh.

Tek na kraju prvog poluvremena Slavija uspjeva da napravi dvije odlične šanse pred golom Modriče. Sve što je Slavija napravila u prvom poluvremenu bilo je po jako lošoj lijevoj strani Modričine odbrane, pa je tako bilo i u ova dva navrata. Kod prve situacije Arbinja se našao u šansi, ali loptu je zakačio defanzivac gostiju tek toliko da ode u korner, da bi u narednom napadu sve lijepo odradili domaći igrači, ali je Kebin Kentaro umjesto da uposli po zemlji usamljene saigrače odlučio da napamet prebaci loptu preko čitavog kaznenog prostora i upropasti odličan napad Sokolova.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Slavija dolazi do izjednačenja. Poslije slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane i perfektnog centaršuta Filipa Blagojevića, loptu na drugoj stativi čeka Marko Marković i pogađa za 1:1.

Odlično je počelo drugo poluvrijeme, pa je čak i malobrojna publika imala šta da vidi. Modriča je uzvratila sjajnom šansom. Zoran Blagojević je poslao idealnu loptu u kazneni prostor iz slobodnog udarca, ali je Ozren Perić šutirao pravo u dobro postavljenog Nedžibovića, a isti ishod bio je i par minuta kasnije nakon kornera Blagojevića kada Momko Kojić šutira. Između te dvije sjajne šanse za Modriču našla se i jedna domaćih. Filip Blagojević je šutirao, a Bojan Tripić se morao protegnuti i paradom izbaciti loptu van granica igrališta.

Fantastičnu šansu Slavija ima i u 65. minutu utakmice. Mladen Perović se poigrao po lijevoj strani svog napada, ušao u kazneni prostor, ali na povratnoj nije bilo nikoga. Ipak, ispratio je akciju Kebin Kentaro, dodao do Filipa Blagojevića, koji odlično šutira, ali pogađa prečku Tripićevog gola.

Novu odličnu šansu Sokolovi propuštaju u 73. minutu. Sjajno su domaći iskombinovali u kaznenom prostoru, Arbinja je šutirao, a Tripić nogom uspio da zaustavi taj šut i odbije loptu, na koju je natrčao Ljuca, ali i loše zahvatio loptu.

Vidjelo se u drugom poluvremenu da su gosti fizički poprilično pali, Slavija je dolazilla gotovo kako je htjela do kaznenog prostora, pa je to i rezultovalo velikim brojem šansi. Do željenog preokreta domaći stižu u 78. minutu utakmice. Kebin Kentaro je lijepo probio ponovo jako lošu lijevu stranu Modričine odbrane, odigrao povratnu loptu koja se odbija do Nikole Bjeloša, a on sa visine penala lako pogađa Tripićevu mrežu.

Nakon postignutog gola Slavija se povukla, a Modriča je pokušala da izvuče svoj posljednji atom snage kako bi stigla do izjednačenja. Umalo im se to isplatilo u 83. minutu utakmice kada je danas ponajbolji igrač Sokolova Marko Marković sa gol linije izbacio loptu u prostor i spriječio radovanje Modričana.

Na ruku im je na kraju došao i crveni karton za Aleksandra Pušaru. Danas veoma dobri štoper Sokolova ostao je na milost ili nemilost u kontri gostiju, pa mu je preostalo samo da pravi prekršaj, te mu je Slaviša Mazić bez dileme pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Nije to pokolebalo domaće. U 88. minutu prave još jednu fantastičnu šansu. Opet je probio Kentaro po boku, a poslije odigrane povratne lopte prijeti još jednom Filip Blagojević, ali u posljednji trenutak je njegov šut izblokiran i odlazi tik preko prečke u korner.

Ujedno, to je bila i posljednja prilika na utakmici, pa je na kraju ostalo Slavija – Modriča 2:1.

SLAVIJA – MODRIČA 2:1 (0:1)
SRC Slavija
Gledalaca:  150
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)
Strijelci: 0:1 Trivan 1, 1:1 Marković 48, 2:1 N. Bjeloš 78
Žuti kartoni: Perović, Ljuca (Slavija) Pljevaljčić, Trivan, Blagojević, Stepančev (Modriča)
Crveni karton: Aleksandar Pušara (Slavija) drugi žuti 86

Slavija: Nedžibović, Bojanić (od 32 Kentaro), Perović, Pušara, Babić, Arbinja, Šćepanović, Blagojević (od 90. Popovac), Marković, D. Bjeloš (od 71. Ljuca), N. Bjeloš Trener: Milan Gutović

Modriča: Tripić, Blagojević (od 79. Prljeta), Trivan, Todorović, Duspara (od 65. Tadić), Perić, Stepančev (od 83. Okuka), Trifković, Lalić, Kojić, Pljevaljčić Trener: Branko Savić


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8