XS
SM
MD
LG

Napadnuti dječaci košarkaši iz Zvornika

Zvornnik Basket

 

 

 Na Fesbuku se jutros oglasio Dejan Gajić, košarkaški ntrener iz Zvornika. Njegove igrače juče su u Novom Sadu napali vršnjaci. Mali ZUvorničani su se vraćali iz pekare. Evo šta je napisoa trener Grajić:

KUDA PLOVI OVAJ BROD ???!!!

Juče smo bili u Novom Sadu na odigravanju prvog kola VIBA LIGE .
Nakon završetka druge utakmice generacije 2006. , momci su otišli u pekaru da jedu, a u povratku u sportsko dvorište gdje se nalaze balon sale u kojima igramo ligu, naša 3 igrača su napadnuta od strane 4 dječaka ( ne mogu da nađem drugi naziv za njih osim narkomančići i klošari ). Upravo su ovako izgledali kako sam ih I nazvao. Starosti 13 i 14 godina, vidno pod dejstvom alkohola i nekih drugih opijata u sred bijela dana.
Napad je uslijedio kada su dobili odgovor da naš igrač navija za CRVENU ZVEZDU, mada je to bio samo povod, isto bi bilo i da je rekao da navija za PARTIZAN, BARSELONU ...
Napali su svog vršnjaka, dječaka koji je reprezentativac R.S. , dječaka koji je bio na razvojno trenažnom centru " KARATAŠ 2019. " Kladovo među 40 najtalentovanijih dječaka u Srbiji i R.S.
Naš igrač je pružio otpor , pa ga je jedan od njih napao kaišem. Sreća je što je naišao roditelj iz našeg kluba u tom momentu i sve se završilo na tome HVALA BOGU !
Ono što mene najviše nervira u čitavoj situaciji su VEZANE RUKE SVIM INSTITUCIJAMA U NAŠEM DRUŠTVU !!!
U razgovoru sa policijom sam saznao da je ta ista grupica prije nekoliko dana pravila probleme ( polupala radnju Kinezima, istukla nekog dječaka, jurila nekog dječaka sa kaišem ...) I ŠTA SADA ???

ONI IMAJU PRAVA ??? KOJA PRAVA ??? DO KADA ??? DOK NEKOGA NE UBIJU ???
IMAJU LI NEKE OBAVEZE I KODEKS PONAŠANJA DA BI ZASLUŽILI TA PRAVA ???

ŠTA DA JE UMJESTO KAIŠA BIO NOŽ, PALICA, PIŠTOLJ ???

U toj grupici je bilo djece od dobrostojećih roditelja, roditelja na nekim položajima. Bilo je i djece loše materijalne situacije, djece običnih radnika. Šta nam to govori? Pa, da nam se problem uvukao u sve društvene slojeve !

Da se razumijemo, uvijek je bilo problematične djece u tom uzrastu, ali su bili u manjini, a sada, sada su u većini ! Takođe, šta sam primijetio u policijskoj stanici, je ponašanje te djece. Nije bilo straha, šta više, bili su hrabri. A zašto, pa jer znaju " SVOJA PRAVA" !!!

UČITELJIMA SU RUKE VEZANE, NASTAVNICIMA, PROFESORIMA, POLICIJI TAKOĐE. RODITELJI NE SMIJU GLAS DA POVISE NA DIJETE, A KAMO LI ŠTA DRUGO, JER ONI IMAJU PRAVA !!!

Daleko od toga da sam za nasilje, ali sam za to da postoji POŠTOVANJE prema starijima i da postoji AUTORITET u dječijem odrastanju !!!

Roditelji, dajte svoju djecu u bilo koji sport, držite ih tu što duže i vodite računa SA KIM SE DRUŽE !!!

ZAHVALIO BIH SE POLICIJI N.S. I MEDICINSKOM OSOBLJU PEDIJATRIJE NA IZUZETNOJ PROFESIONALNOSTI I POSVEĆENOSTI !!!

Dejan Gajić !