XS
SM
MD
LG

FSRS, mjesto apsurda!

Predsjednik FSRS, Mile Kovačević, zakazao je za 28. oktobar 2019. godine sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, objavio je sajt FSRS 30. septembra.

Naizgled, ništa čudno, međutim već na sam pregled tačaka dnevnog reda dolazimo do naslova ovog teksta, ''FSRS, mjesto apsurda''.

Pored rednim brojem četiri piše: Inicijativa KMF „Nevesinje“ Nevesinje od 06.08.2019. godine za preispitivanje odluke IO FS RS od 03.07.2019. godine o futsal klubu iz FS RS kao učesniku Premijer futsal lige FS BiH za takmičarsku sezonu 2019/2020. godina

Rasulo kakvo vlada u FSRS posljednjih mjeseci prouzrokovalo je da ova tačka dnevnog reda bude apsolutno besmilena 28. oktobra kada bude održan Izvršni odbor FSRS. Šta sada? Postavlja se uopšte pitanje da li Mile Kovačević, ili bilo ko drugi od generalnog sekretara, preko ljudi zaduženih za futsal u Republici Srspkoj znaju da je Premijer liga Bosne i Hercegovine već počela. Šta kada (i ako?) odlučite da je KMF Nevesinje neutemeljeno izbačen iz Premijer lige, u koju je stekao pravo nastupa kao osvajač Prve lige Republike Srpske. Do tada će se već odigrati nekoliko kolo Premijer lige. Hoće li KMF Nevesinje samo uskočiti umjesto KMF Tango i nastaviti gdje je stala ekipa iz Istočnog Sarajeva? Hoćete li prekinuti takmičenje i učiniti kompletno prvenstvo neregularnim zato što neko nije radio svoj posao kada je to trebalo? Ko će nadoknaditi štetu KMF Nevesinje? Kako ćete nadoknaditi štetu? Da li ste gospodo iz FSRS, poznati po svom čestom mišljenju koje se kosi sa logikom razmišljali o svemu tome?

Potpuno je apsurdno jednu ovakvu bitnu stvar razmatrati 28. oktobra, kada Premijer liga BiH već uveliko traje, iako ste i sami u zakazivanju Izvršnog odbora napisali da zahtjev stoji od 6. avgusta na odluku koja je donesena 3. jula. A treba podsjetiti ovom prlikom da nikakva odluka nije javno prezentovana, te da ni javnost, a što je još gore ni KMF Nevesinje nije dobio zvaničnu odluku zbog čega su uskraćeni za Premijer ligu, o čemu su oni pisali u svom saopštenju 29. septembra 2019. godine. To što u FSRS vlada jedan haos, a o futsalu već odavno niko ne vodi računa, što najbolje odslikava prošla sezona i provođenje samovolje pojedinaca, a isto tako i posljednji sastanak kada se oni koji su predviđeni za futsal nisu udostojili pojaviti na sastanku koji se održava jednom ili dvaput godišnje, nije nikakvo opravdanje da jedan klub koji se trudi da egzistira i promoviše futsal bude uskraćen za bilo kakvo objašnjenje, i što je još gore bude ismijan tako što se njegova žalba preispitava mjesec dana nakon početka takmičenja, odnosno gotovo dva mjeseca nakon podnošenja žalbe.

Ostaje nam da sačekamo taj 28. oktobar, pa da vidimo šta će da kažu u Izvršnom odboru FSRS.


13 .kolo Prva liga RS
Policajac : Brod
Jahorina : Brčko Zdravlje
Nevesinje : Glasinac
Šampion : Kotor Varoš
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 12 11 0 1 33
2 Nevesinje 11 7 1 3 22
3 Brčko Zdravlje 12 7 1 4 22
4 Glasinac 12 7 1 4 22
5 Jahorina 12 4 2 6 14
6 Šampion 12 4 1 7 13
7 Kotor Varoš 12 3 1 8 10
8 Brod 11 0 1 10 1