XS
SM
MD
LG

Ko je koga pobedio u Nionu?

Jučerašnja sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pokazao je svu  podeljenost Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali i Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Sve je ovo ‘’razotkrilo’’ pismo koje je na adresu FS BiH stiglo iz sedišta UEFA. Iz Niona su u tom pismu sugerisali da niko ne čini ništa nestatutarno oko smene ili razrešenja Mile Kovačevića, predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske.  

Nećemo ulaziti u komentarisanje UEFA - pisma, evo da uzmemo čak i da su rekli da njega niko ne sme da dira, moramo da se upitamo po ko zna koji put kako je došlo do reakcije UEFA.

Naravno, da bi oni odgovorili na nešto, morao im se neko obratiti. Ko je taj?  Ključno pitanje je i dalje bez odgovora? Ko, kada i kako je pisao Evropskoj kući fudbala. Zašto se to krije.

Pa valjda je transparentnost u radu FS BiH obavezujuća . Ko krije autora pisma i ’’poštara’’???

Insistiraćemo, pozivajući se na Zakon o pristupu informacija da saznamo te detalje i da vidimo šta u tom pismu piše...Da li je neko poslao samo polu informacije u Nion?  Da li je priloženo mišljenje Pravnog komiteta FS BiH o nezamenjljivom  Milu Kovačeviću?

Da li je dostavljeno i mišljenje Pravne komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ona je rekla da se Mile može smeniti, po Statutu...

Čega je Mile predsednik FSRS ili FS BiH...

U Sarajevu je samo član Izvršnog odbora, ništa više...Važe li za predsednika FSRS odluke FS BiH ili FSRS???

Da li je ovo ’’udar’’ na FSRS. Hoćemo li čuvajući fotelju , a ovo liči upravo na to, porušiti sve što možemo. Spalićemo FSRS, da bi pokazali svoju snagu! Kome? Samom sebi...

Da li je jedan čovek važniji od našeg fudbalskog saveza??? Reči izrečene juče – Čestitam pobedili smo, izgledaju  tragikomično.

Pobedili ste gospodine Kovačeviću? Koga? Fudbalski savez Republike Srpske kojim ste predsedavali punih 12 godina...Da li ste spremni da zbog te fotelje rušite ono što je napravljeno u onim teškim vremenima. Nemate na to pravo. FS RS treba i mora biti iznad i Vas i ovih što ste kao pobedili!!!  Iznad i svih nas!!!

Da li ste FSRS prepustili Sarajevu, da ono odlučuje o sudbini najstarijeg sportskog saveza Republike Srpske... Žalosno, tužno i sramno!!!