XS
SM
MD
LG

Lazar Nikolić novi fudbaler Javor Matisa

Foto: FK Javor Matis

Javor Matis nastavak sezone, nakon reprezentativne pauze, dočekuje jači za još jednog fudbalera. Novi član kluba je Lazar Nikolić, dvadesetogodišnji krilni igrač.

Nikolić je još jedan u nizu mladih fudbalera koji su ove sezone potpisali ugovor sa ekipom Javor Matisa. Iako vrlo mlad, Nikolić već ima bogato fudbalsko iskustvo. Rođeni Leskovčanin je igrao za OFK Beograd, da bi u „paketu“ sa Arminom Đerlekom prešao u Partizan, gde je najavljen kao veliki projekat crno-belih. Ipak, potpuno neočekivano, Beograđani su ga prodali u Italiju, i to u ekipu SPAL-a, koja poslednjih godina igra u Seriji A. Italijani su bili posebno zadovoljni njegovim nastupima za Partizan na čuvenom turniru u Vijaređu.

Prošle sezone Nikolić je redovno igrao za mladi tim ovog kluba, ali je saradnja njega i kluba završena u julu. On je potpisao ugovor sa Javor Matisom na tri godine.

Javor nastavlja praksu dovođenja mladih fudbalera od starta ove sezone. Prvi je ugovor potpisao Vladimir Jovanović, a nakon njega je iz Đenove stigao još jedan igrač mlađi od 19 godina, Vanja Zvekanov. Usledio je i potpis Veljko Filipovića,  doskorašnjeg prvotimca Borca. Uz to, već nekoliko godina u prvom timu je Miroslav Maričić, koji je bio kapiten ekipe protiv Proletera u Novom Sadu. Pre dve nedelje ugovor je potpisao i Željko Basarić, dok je drugi golman još jedan Ivanjičanin i dete Javora, Dobrivoje Poledica.