XS
SM
MD
LG

Aleksandar Okolić - Aleksandar Veliki

Mladen Krekić i Sleksandar Okolić

MODRIČA – Zlatna medalja iz Francuske ukupno je 12 – ta za odbojkašku reprezentaciju Srbije. Vodeća u Evropi je Rusija sa 22.osvojene medalje. Uspehu Srbije na 31.prvenstvu kontinenta doprineo je i srednji bloker, Modričanin Aleksandar Okolić. Ovaj stameni sportista danas je boravio u rodnom gradu, u Modriči. Družio se sa mladim sportistima, a organizovan je i prijem kod rukovodstva opštine.

Odbojkaš grčkog Paoka rekao je da je Modriča njegova druga kuća, ljubav neprolazna.

„Imam ogromnu tremu. Do pre nekoliko godina šetao sam ovdašnjim ulicama, igrao basket i gledao preko televizije uspešne sportiste. Danas stojim pred mladim sportistima, pred rukovodstvom Opštine i Odbojkaškog saveza Republike Srpske i pred novinarima sa zlatnom medaljom iz Francuske. Došao sam da motivišem mlade ljude da se bave sportom, da zdravo žive. Da ostvare svoje snove. Da veruju u uspeh i doći će do njega. Ovde sam da se zahvalim rodnoj Modriči za podršku koju su slali meni i reprezentaciji Srbije. Neverovantan osećaj, dok sam ovde ja ću da predstavljam Modriču i da pomognem njen sport koliko mogu. Hvala i načelniku Modriče za srdačnost“, rekao je Aleksandar Okolić.

Aleksandar Okolić i Slađan jeremić

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da ovi prostori imaju na koga da budu ponosni.

Zadovoljstvo je ugostiti tako uspešnog mladog čoveka. On je ponos Modriče, on je naš div, veliki junoša i pobednik. Imali smo pre 40 godina klupskog šampiona Jugoslavije iz Modriče, a sada Modričanin je sa svojim drugarima iz reprezentacije Srbije prvaci Evrope. Ovi mladi Modričani došli su da pozdrave uspešnog sportistu, da čuju savete kako raditi, pa postati uspešan. Pamtim Okolića kao dečaka, a on sada i stasom i karakterom gorostas. Ovo je značajan dan i za Modriču i za sportsku Republiku Srpsku“, podvukao je Krekić.

Mladog sportistu pozdravio je i Mario Đuran, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

„I Modriča i Republika Srpska ponosni su na Aleksandra Okolića i na reprezentaciju Srbije. Naši građani tu reprezentaciju smatraju svojom, a Okolić je ponos omladinskih škola sporta. Vlada RS će i u narednom periodu raditi na podršci tim školama. Ovde je veliki broj mladih ljudi iz odbojke grada u obe konkurencije. Vlada RS podržavala je taj klub do sada, verujem da će tako biti i od sada. Vlada RS ume da prepozna uspešne sportske organizacije i sportske porodice“, rekao je Đuran.

Aleksandar Okolić je i ovom prilikom pobradovao Modriču i Republiku Srpsku.

Aleksandar veliki...