XS
SM
MD
LG

Jahorinska gondola u Beogradu

Promocija gondole u Beogradu

 

Najveća turistička atrakcija Jahorine – Gondola „Javor Partizan“ predstavljena u Beogradu

Olimpijski centar „Jahorina“ bogatiji je od ove godine za još jednu turističku atrakciju – Gondolu „Javor Partizan“, koja je predstavljena na konferenciji za medije u Beogradu. Brojne zvanice imale su priliku da u centru Beograda vide kabinsku gondolu čije svečano otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj lepotici.

Tim povodom, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaid, istakao je:

„U prethodnim danima ste bili u prilici da u centru Beograda vidite izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko demo ih imati na Jahorini. Gondola je dužine 1.100 metara ima i jednu VIP kabinu prilagođenu za posebne prilike, a ukupnog je kapaciteta 2.700 skijaša po satu. Ova investicija vredna je osam miliona evra i povezade deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, a trasa de raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogudnosti. Uz gondolu smo izgradili i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštidene vetroustavima i prekrivene sistemom osnežavanja“.

Ljevnaid je poručio da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija nije izabrana slučajno.

„Naše statistike govore da više od 50 odsto gostiju na Jahorini dolaze iz Srbije, što nam je posebno drago. S obzirom da smo ovo leto radili više nego ikada i uspešno realizujemo 10 velikih infrastrukturnih projekata koji de zimu na Jahorini učiniti još komfornijom za turiste i skijaše, čast nam je da to sve promovišemo u Beogradu. Jahorina definitnivno postaje prepoznatljiv brend u zemljama regiona i šire, što je svakao u našem interesu“, dodao je generalni direktor OC Jahorina.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicovid zahvalio je svim prisutnima što daju doprinos da turistički proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija RS bude dostupna svima onima koji žele svoj odmor da provedu na Jahorini

. „Nama u Predstavništvupredstavlja posebno zadovoljstvo da radimo na promociji Jahorine u Srbiji, pre svega, zbog činjenice da je Vlada Republike Srpske svojim odnosom i izdvajanjem sredstava za sve ono što se radi na Jahorini jasno pokazala šta je Jahorina kao turistički proizvod. Takođe, jako jevažno kada imate menažment koji je posveden poslu i prati svetske trendove“, dodao jeCiicović.

Nakon Beograda, gde promocija gondole traje do ponedeljka 14. oktobra, od 17. do 21. oktobra promocija se nastavlja i u Novom Sadu na Trgu slobode