XS
SM
MD
LG

Mirković brži od sudije

Sloboda , Mrkonjić grad

MRKONJIĆ GRAD: Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada zasluženo su u 10. kolu Druge lige - grupa Zapad pobijedili Slogu iz Srpca 3:2.Bila je to utakmica puna preokreta i neizvjesnosti do poslednjeg zvižduka očajnog djelioca (ne)pravde Miloša Kovačevića iz Prijedora. Samo zahvaljujući fudbalerima oba tima, koji su izdigli  iznad očajnog suđenja ova odlična fudbalska predstava je privedena kraju i nije otišla u neželjenom pravcu.

Fudbaleri Slobodne poveli su u trećem  minutu golom Nikole Malbašića. Štoper gostiju nespretno je reagovao i lopta je završila u vlastitoj mreži. Gosti su poravnali rezultat lijepim golom Sandra Dedića iz slobodnog udaraca. Dedić, koji je ponikao u Slobodi, početkom drugog poluvremena goste dovodi u vodstvo 2:1 iz penala, koji je sudija Kovačević dosudio zbog navodno igranja rukom Nemanje Vidovića.

Fudbaleri Slobode i pored vodstva gostiju se ne predaju. Nastavljaju sa napadima, a pred golom Sloge ređaju se šanse. Gol „visi“ u vazduhu i u 66. minunuti Rade Radanović loptu glavom šalje u mrežu i poravnava rezultat  na 2:2.

I kada su svi na stadionu očekivali podjelu bodova, na scenu stupa Igor Mirković i sa ivice šesnaesterca pogađa suprotni ugao gola Sloge, za veliko i zasluženo slavlje Mrkonjićana.

Mladi štoper Slobode Duško Mitrić, kaže da čestita svojim saigračima na važnoj pobjedi i dobroj igri. Ali i fudbalerima Sloge na dobroj utakmici.

 -Zasluženo smo pobijedili. Dobro smo otvorili utakmicu i bili smo bolja ekipa. Imali smo inicijativu tokom cijelog meča. Prokockali smo nekoliko izglednih prilika za pogodak, a gosti su nas kaznili golom. I onda po ko zna koji put sudijska (ne)pravda. Penal. I gosti dolaze u vođstvo 2:1.Nismo se predavali i atakovali smo do poslednjeg minuta na gol Sloge. I zasluženo pobijedili. Ovo su za nas tri velika boda. I pored svih nepravdi i problema Sloboda će i dalje da pobjeđuje i svi mi u klubu vjerujemo da za nas dolaze bolji dani. Čestitam svojim saigračima na velikoj borbi, želji i htjenju da se vratimo u utakmicu kada smo gubili 2:1. I da na kraju pobijedimo. Sloga je dobra ekipa i odigrali su dobru i fer utakmicu. Mi  stavljamo tačku na ovaj meč i okrećemo se utakmici u narednom kolu sa Borcem u Šamcu. To su naši stari sportski prijatelji još iz Prve lige. Očekujem dobar meč i nadam se našem povoljnom rezultatu - optimista je Mitrić.

Uprava FK Sloboda Mrkonjić Grad  zahvalni su čelnim ljudima FK Krupa što su im izašli ponovo u susret da meč sa Slogom iz Srpca odigraju na stadionu u Krupi na Vrbasu.

-Ne znamo kako ćemo se odužiti ljudima iz FK Krupa. Ponovo su nam izašli u susret da igramo na njihovom stadionu i pored svih njihovih problema. Krupa na Vrbasu je naša druga baza već dvije godine. Igrači su tu osjećaju kao na svom stadionu i sva ova lutanja po drugim stadionima su bila za nas gubljenje utakmica. Osim toga teren je odličan i za našu ekipu koja je tehnički potkovana igranje na neravnoj podlozi predstavlja veliki problem. Igrači i stručni štab su insistirali da se vratimo u Krupu što se pokazalo kao pun pogodak. Eto, zabilježili smo važnu pobjedu - rekao je predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić.


Sloboda (MG) 3 : 2 Sloga (S)
Sloboda (NG) 1 : 3 Mladost
Sloga (D) 0 : 1 Jedinstvo
Ljubić 2 : 1 Laktaši
Borac (KD) 3 : 0 Proleter
Dubrave 1 : 3 Sloga (T)
Polet 1926 2 : 4 Borac (Š)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (KD) 9 8 1 0 25
2 Mladost 10 7 0 3 21
3 Jedinstvo 10 6 1 3 19
4 Ljubić 9 6 1 2 19
5 Sloga (D) 9 5 3 1 18
6 Sloboda (MG) 9 4 2 3 14
7 Dubrave 9 4 1 4 13
8 Laktaši 10 4 1 5 13
9 Omarska 9 4 0 5 12
10 Borac (Š) 9 3 2 4 11
11 Sloga (T) 10 3 2 5 11
12 Sloga (S) 9 3 1 5 10
13 Sloboda (NG) 9 2 0 7 6
14 Proleter (-3) 10 2 1 7 4
15 Polet 1926 9 1 0 8 3