XS
SM
MD
LG

Pobeda u Atini imperativ

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine nije imala vremena za slavlje nakon odlične igre i pobede nad Fincima od 4:1.Već sutra dan su u ranim jutarnjim časovima otputovali za Atinu, gde ih čeka meč sa Grčkom.

Biće to meč osmog kola Kvalifikacija za odlazak na Evropski šampionat. Sada se bh tim nalazi u mnogo boljoj poziciji da direktno izbori plasman na Evropski šampionat. Potrebno bi bilo da u naredna tri kola uzmu svih devet bodova. Finci im za sada beže dva. Pored ovog okršaja sa Grcima, čekaju ih još Italijani, 15. novembra u Zenici, te tri dana kasnije Lihtenštajn.

Finska na suprotnoj strani igra sa Jermenijom 15. oktobra, pa putuje  u Jermeniju i Grčku. Trenutno je od bh tima bolje plasirana i Jermenija ,a njih čekaju okršaji sa finskom, Italijom  i Grčkom. Lidera grupe Italiju Jermenija čeka kući, a gostuje Fincima i Grcima.

Pred polazak za Atinu selektor bh tima Robert Prosinečki je bo vidno raspoložen i smatrao je da je njegova ekipa pobedom napravila odličan posao:

-Ništa to naravno neće nama značiti ukoliko ne porazimo Grke u Atini. Oni jesu izgubili priliku da se kvalifikuju, ali ih nikako ne smemo otpisati. Imaju novog selektora i njega apsolutno neće zanimati činjenica da su ispali iz trke. Želi sa igračima sigurno napraviti lepu uvertiru za naredne mečeve i takmičenja. Igraju pred svojim navijačima. Dakle imaju i motiva i razloga za igru. Nama je otežavajuća okolnost što nam igra samo pobeda. Grci su nam kroz fudbalsku istoriju znali napraviti problema, pa moramo biti izuzetno oprezni. Moraćemo se dobro potruditi da ih savladamo, kaže Prosinečki.

Atmosfera nakon pobede nad Finskom je sada još bolja, mada je ''opterećena'' povredama. Višća je morao izaći iz igre protiv Finaca i još uvek nije poznato da li će moći igrati u Atini.

-Nemamo još pouzdane saznanja da li će moći. Dobio je udarac, pa će lekari probati da ga u naredna dva dana oporave. Da li će u tome uspeti videćemo, rekao je Prosi nečki.

Utakmica se igra u utorak u Atini, od 20 časova i 45 minuta.