XS
SM
MD
LG

"Brčanske princeze" žele preskočiti Partizani: Želimo iskorak u Evropi

Odbojkašice Bimal Jedinstva dočekaće sutra od 19 časova u Lukavcu, albanskog šampiona, tim Partizani u revanš susretu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prvi meč ekipa iz Tirane riješila je u svoju korist, rezultatom 3:1, i tako sa prednošću dolazi na megdan "brčanskim princezama". U potpuno drugačiji rezultat sutra, vjeruje libero Brčanki, Katarina Popović.

"Brčanske princeze" sa gostovanja u Tirani

" Željno isčekujemo revanš utakmicu. U Tirani smo odlično otvorile meč, međutim u drugom setu protivnik je poveo od starta, nakon čega kod nas dolazi do pada, dok su one diktirale tempo tokom cijelog meča. Ovaj put su one te koje će morati da pređu dug put i nakon toga igrati utakmicu, dok ih mi iscekujemo u odličnoj atmosferi nakon prve ostvarene pobjede u srednje evropskoj ligi (MEVZA). Vrijedno smo trenirale nakon povratka iz Albanije i daćemo sve od sebe sutra da ostvarimo željeni rezultat " kazala je Popovićeva neposredno pred trening u SD '' Lukavac".

U pozitivan rezultat, te mnogo bolji igru od one iz glavnog grada Albanije, ne sumnja ni srednji bloker tima Ana Gajić. Ona naglašava da je to bio jedan loš dan, te da mogu u narednu rundu, ako odigraju onako kako one znaju. 

" Smatram da utakmica u Tirani nije pravi odraz naše igre. Ne mogu reci da nije bilo zalaganja i emocija, ali jednostavno nije bio naš dan i nije nas pratila sreća. Ali to poglavlje je završeno. Uspjele smo se odmoriti i vrijedno trenirati ovih nekoliko dana. Daćemo sve od sebe da izborimo zlatni set, a potom i prolazak u sljedeći krug '' istakla je Gajić eva, koja je ponijela laskavu titulu najboljeg sportiste Republike Srpske 2017. godine.

Podsjećamo, bolji iz ovog dvomeča, sastaće se u trećem kolu kvalifikacija za LŠ, sa pobjednikom duela Vašaš - Luka Bar (mađarski predstavnik, slavio je ubedljivo 3:0), dok poraženog čeka BL Volej u kvalifikacijama za CEV Kup.