XS
SM
MD
LG

Partizan slavio u Viljnusu

Košarkaši Partizana savladali su Ritas u Vilnjusu sa 66:61 u trećeg kola Grupe B Evrokupa. crno-beli imaju maksimalan učinak tri utakmice - tri pobede. U narednom kolu naša ekipa dočekuje Lokomotivu.

Košarkaši Partizana uspeli su da ostanu neporaženi i posle trećeg kola Evrokupa. Teško gostovanje u Vilnjusu, velika borba, sjajne odbrane, mali broj poena, iz koje su crno-beli izašli kao pobednici.

Ritas je bolje ušao u meč, stekao je domaćin prednost, koja je najviše iznosila šest poena. Ulaskom Gordića, Partizan se podigao i uhvatio priključak. Loš šut za tri poena nije dozvolio našem timu da preokrene rezultat.

Velika borba uz mali broj poena, Partizan je konstantno držao priključak za protivnikom da bi sa dve vezane trojke, Voldena i Pejdža, u finišu poluvremena preokrenuo rezultat i poveo sa četiri poena razlike. Pri tom rezultatu otišlo se na odmor.

Sjajan tempo i u nastavku. Dobre odbrane na obe strane, crno-beli uspevaju da kontrolišu rezultat i čuvaju prednostu. Partizan je stigao do maksimalnih plus devet, usledio je pad u igri i serija 11:0 za protivnika, koji uspeva da povede. Ipak, do kraja trećeg perioda naš tim je vratio prednost.

Velika neizvesnost i u poslednjoj četvrtini. Ritas je konstantno napadao i prilazio, a crno-beli uspevali da održe prednost. Četiri minuta pre kraja rezultat je bio nerešen.

Ponovo je naša ekipa uspela da stenke prednost i u poslednji minut uđe sa plus dva. Meč je prelomila trojka Gordića na 27 sekundi pre kraja, kojom se Partizan odlepio na plus četiri. Potom je naša ekipa rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji bio je Pejdž sa 17 poena, Gordić je postigao 13, a Mozli 11. U poraženoj ekipi Bendzijus i Kruz su postigli po 15 poena.