XS
SM
MD
LG

Prvi sa selekcijom dečaka do 14 godina

Petrović sa igračima

PETROVO – Stasavajući na ozrenskim poljanama, drugujući sa fudbalskom loptom uz levu obalu reke Spreče, Petrovljanin Slavko Petrović davno je sebi obećao – biće nešto u najpopularnijem sportu!

A postao je profesor fizičke kulture i sporta, licencirani fudbalski trener, pedagog, učitelj, strateg, sportski vizionar i – čovek!

Već nekoliko godina živi i radi u Švedskoj. Sa selekcijom dečaka do 14 godina u Rosengard Malmeu prosto dominira.

„Pre trenutnog angažmana radio sam sa mlađim pretpionirima u klubu i bio asistent trener u selekciji uzrasta 14 godina. Navedena selekcija se takmiči u organizaciji FS Južne Švedse i igra zvaničnu ligu. Igra se po jednokružnom sistemu u kome nastupa 10 klubova. Ove godine jedan klub nije ispunio uslove i liga se igrala sa 9 klubova. Inače, postoje tri grupe. Ekipa Rosengard Malme  nastupila je u kategoriji starijih igrača za jednu godinu uzrasta U-15. Mogu se pohvaliti da je osvojeno prvo mesto i plasman u viši rang“, kazuje u telefonskom razgovoru stameni Ozrenac.

Trener Slavko Petrović ističe da se radi o jednoj perspektivnoj selekciji igrača koja ima veliki fudbalski potencijal i kapacitet za razvoj mladih fudbalera na još veći nivo.

„Zadovoljan sam napredovanjem mladih igrača koji su primenili način koji treniramo u takmičarskim utakmicama koje su proizvele kvalitetnu igru koja je doprinela ostvarivanju rezultata i osvajanju prvog mesta u ligi. Želim da navedem da smo najmanje primili golova u ligi u odnosu na sve naše protivnike. Ukupno imamo dva tima u 2005.godištu“, nastavlja mladi i uspešni stručnjak.

Skroman kao retko ko, a tu vrlinu ili „manu“ poneo je iz kuće sa Ozren planine, Slavko Petrović podvlači da ostvareni uspeh nije samo  njegov „pečat“ rada.

„Moj stručni štab čine prvi asistent Enes Kovačević koji je zadužen za asistiranje u treningu i utakmici sa prvim timom. Pored toga, njegova zaduženja su analiza i skauting protivničkih klubova. Drugi asistent Fabian Leonardo Guengue trener koji je zadužen za tim koji nastupa u svom uzrastu. Želim da navedem da je ostvareni rezultatski uspeh zasluga svih članova u klubu i odlične timske saradnje“, naglašava Petrović.

Mladi sportisti se prate, njihov napredak ne prolazi nezapaženo.

„Određeni igrači se prate od strane profesionalni agenata koji zastupaju poznate klubove u Švedskoj ali i u drugim zemljama Evrope. Želim da istaknem da je jedan naš trener ostavio dubok trag stručnosti u radu sa ovom selekcijom. Radi se o kolegi Eljubu Suljiću“, nastavlja Petrović.

Upitan, nedostaje li mu rodna gruda, Slavko Petrović je napravio kratku pauzu, pa rekao:

Sanjam Petrovo i ’Lužanjak’. Majku, oca, svu rodbinu i prijatelje. Voleo bih da mogu ovog trena da se stvorim u Gračanici i Doboju na kafi. Da odem do Sarajeva i Beograda i pogledam utakmice ’Želje’ i Sarajeva, Crvene zvezde i Partizana. Kada dođem tamo, vreme brzo prohuji i ostanem željan mirisa domaće kuhinje, svih dragih ljudi i destinacija. Tuđina ,baš, biva teška!“

Mnogi su tome svedočili...