XS
SM
MD
LG
18.10.2019 Administrator DC

Jahorina ponovo u Beču – Povećao se broj turista iz Austrije

Dejan Ljevnaić,, generalni direktor OC Jahorina

Predstavnici Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom gospodinom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom nadzornog odbora gospodinom Nedeljkom Elekom juče, 17.10.2019. godine, predstavili su u Beču turističke potencijale Jahorine, nove investicije i planove za predstojeću zimsku sezonu.

Prezentacija turističkih potencijala Jahorine i Zlatibora održana je u okviru manifestacije „Dani Srbije i Srpske u Austriji“ koju ove godine po prvi put zajednički organizuju Ambasada Republike Srbije u Austriji, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču. Prezentaciji je prisustvovao veliki broj  stručnjaka iz turizma, novinara i pripadnika dijaspore.

Tim povodom predsjednik nadzornog odobora gospodin Elek rekao je

„Čast nam je predstaviti Jahorinu u Beču, u prethodnom periodu spremili smo mnogo noviteta ali smo dobre stvari zadržali. Uz investicije vrijedne više od 15 miliona EUR zadržali smo osnovu naše politike poslovanja a to je dobar odnos cijene i kvaliteta koji je mnogo konkurentniji u odnosu na cijene austrijskih skijališta.“

Nedeljko Elek, predsjednik nadzornog odbora OVC jahorina

„Ovo je druga godina za redom kako predstavljamo Jahorinu, ovdje u Beču. Nakon održane prezentacije prošle godine u toku zimske sezone zabilježili smo porast broja posjeta turista iz Austrije i odlučili smo se da i ove godine prezentujemo nove projekte, kojih ima zaista mnogo. Gradimo prvu kabinsku Gondolu i 5 novih ski staza, Jahorina sada ima 45 km staza prilagođenih početnicima ali i iskusnim skijašima. Mijenjamo lift Poljice novom instalacijom sidro, uradili smo sistem osvjetljenja prosječne jačine 50 luksa, sada je noćno skijanje produženo na kompletnu stazu Poljice i u te svrhe u pogonu će biti šestosjed Poljice“ rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Po svemu sudeći ova zimska sezona će  biti najuspješnija ikada i u skladu sa tim pripremili su i mnogobrojne koncerte.

„Počinjemo 30. novembra kada ćemo uz koncert Saše Matića otvoriti Gondolu i pustiti u rad sve nove projekte i investicije. Zatim koncert svjetski poznate zvijezde Brajana Ferija  7. decembra za otvaranje zimske sezone. Jahorina zaista ima mnogo da ponudi i drago mi je da to sve možemo prezentovati baš ovdje u Beču, posebno jer imamo odličnu konekciju sa ovom gradom. Ono što je najvažnije, imamo tri leta dnevno na međunarodni aerodrom Sarajevo, koji je od Jahorine udaljen samo 28 km. Lako i brzo se stiže do Jahorine što je skijašima jako bitno, pozivam sve da nas posjete i sami se uvjere u sve što nudimo.“ dodao je Ljevnaić.