XS
SM
MD
LG

Sve bliže jesenjoj tituli

Stojan Maksimović

Protiv brčanskog Jedinstva, koje je u prošlom kolu usporilo direktnog rivala Rudar Prijedor, fudbaleri Krupe, danas (14.30 časova) na svom stadionu, žele samo pobedu i nova tri boda, kako bi napravili još jedan korak ka tituli jesenjeg prvaka u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon startnog remija bez golova u kanjonu Vrbasa, na otvaranju novog šampionata, izabranici trenera Zorana Marića nanizali su osam uzastopnih pobeda, a krug su zatvorili u prošlom kolu, kada su na Predgrađu pobedili jedinog rivala kojeg nisu porazili ove jeseni. I to poprilično lako, sa tri gola postignuta u prvom delu utakmice.

-Nalazimo se u odličnoj formi, a naši rezultati koje postižemo nisu slučajnost, jer smo i tokom letnjih priprema imali dobre i kvalitetne provere u kojima nismo poraženi. Već duži period pozitivna atmosfera je u našem taboru što je dobra predispozicija za ono što želimo, a to je titula u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH. Kao što sam pred start šampionata rekao, sve osim toga, smatraću ličnim neuspehom – istakao je Zoran Marić, šef stručnog štaba Krupe.

Defanzivac Stojan Maksimović, koji će imati i ofanzivne zadatke trebalo bi da bude konstantna pretnja uz levu aut-liniju gostima iz Brčkog.

-Jedinstvo ima mnogo bolji i kvalitetniji sastav nego što to pozicija Brčaka na tabeli pokazuje i govori. Ovo je jedna od onih utakmica u kojoj svi od nas očekuju da pobedimo bez muke, ali ako uđemo u susret sa devizom “lako ćemo”, mogli bi da doživimo neprijatno iznenađenje. Zato od starta meča treba da nemetnemo naš stil igre sa ciljem da što pre postignemo pogodak, “otvorimo” protivnika i sprečimo bilo kakvo iznenađenje. Utakmica Brčaka protiv Prijedorčana je za nas velika opomena i upozorenje – istakao je Stojan Maksimović, fudbaler Krupe.

Stručni štab trenera Zorana Marića pred današnji duel sa Jedinstvom nema kadrovskih problema, svi igrači su na raspolaganju osim povređenog Ranka Dekića. U prvom jesenjem meču dva rivala, u okviru drugog kola, 17. avgusta u Brčkom Krupa je pobedila rezultatom 2:1 golovima Nikole Dujakovića i Jove Lukića.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8