XS
SM
MD
LG

Kadetkinje BiH ispustile pobjedu u finišu

Sport1.ba

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa Belgijom u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo kadetkinja 2020. godine.

Na turniru koji se igra u Zenici, na terenu Trening centra N/FS BiH, BiH i Belgija su odigrale 2:2, a najzanimljivije stvari su se događale u finišu utakmice.

Belgijanke su povele u 37. minutu utakmice golom Imani Prez, ali je naša reprezentacija stigla do preokreta. U 73. minutu naš defanzivac, Sydney Grace Japić, je pogodila za 1:1, da bi Ana Marija Milinković četiri minute kasnije donijela potpuni preokret.

I kada se činilo da će BiH sa pobjedom početi kvalifikacije Luna Vanzeir je u 90. minutu pogodila za 2:2.

U drugom meču ove grupe Engleska je savladala Hrvatsku sa 2:0. U četvrtak će izabranice Ilije Lučića igrati protiv Engleske, dok Belgija igra sa Hrvatskom.

BIH - BELGIJA 2:2 (0:1)
Trening centar N/FS BiH
Sudija: Valentina Finzi (Italija)
Strijelci: 0:1 Prez 37, 1:1 Japić 73, 2:1 Milinković 77, 2:2 Vanzeir 90
Žuti kartoni: -

BIH: Prljević, Huremović, Japić, Hasanović Carlborg, Milinković, Kos, Kurtagić (od 82. R. Stevanović), Jelčić, Pandžić (od 70. Duvnjak), Haračić, J. Stevanović (od 46. Crnac)

Belgija: Claes, Nierynck, Maelfait, Van de Cloot, Pauwels, Jannsens, Eurlings, Lameirs (od 59. Detruyer), Prez (od 71. Vercammen), Vanzeir, Speeckaert