XS
SM
MD
LG

Prvak Jadranske lige savladan u Istočnom Sarajevu

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Slavija u Istočnom Sarajevu u organizaciji ju jitsu kluba Slavija i ju jitsu saveza Republike Srpske održan je 6. Međunarodnog Ju Jitsu turnir "Istočno Sarajevo Open 2019" na kome su učestvovale 23 ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Hrvatske.

U prepunoj dvorani viđeno je mnogo kvalitetnih borbi, sa obzirom na to da je učestvovao veliki broj takmičara koji su nosioci balkanskih, evropskih i svjetskih medalja! Na kraju takmičarskog dana, ekipa sa najviše medalja u generalnom plasmanu bila je ekipa domaćina Ju-jitsu kluba Slavija sa 233 boda, drugoplasirana je bila Jahorina iz Pala sa 161 bodom, a trećeplasirana ekipa Minotaur Banja Luka sa 159 bodova. Za najboljeg takmičara proglašen je David Balaban, takmičar Minotaura iz Banja Luke sa osvojena dva zlata u dvije konkurencije, dok je za najbolju takmičarku proglašena Svetlana Jerenić iz Akademije borilačkih sportova Loznica.

Pored samog takmičenja, održano je i prvo kolo Jadranske u kojem učestvuju 6 timova iz 5 država - Slavija RS, Minotaur RS, Fenix Crna Gora, NiF Srbija, ADK Maribor Slovenija, Osensei Makedonija.

U najuzbudljivijem meču dana, ekipa Slavije savladala je prošlogodišnjeg prvaka - ekipu Fenixa iz Podgorice, nakon teških i neizvjesnih mečeva.