XS
SM
MD
LG

Poker za titulu najstrelca

Jovo Lukić, prvi u plavom dfresu

Jovo Lukić, mladi centarfor Krupe blista ove jeseni. U subotu je, protiv Jedinstva iz Brčkog (4:0) postigao sva četiri pogotka za svoj tim u startnih 27 minuta i izrastao u istinskog junaka, jer malo ko se, pa i oni najbolji poznavaoci prilika u FK Krupa, mogu setiti lada je jedan od igrača postigao “poker golova”.

Odlazak Lukića na šestomesečnu pozajmicu u federalnog prvoligaša Zvijezdu iz Gradačca bio je pravi potez za ovog mladog igrača, nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Republike Srpske. U Gradačcu se očeličio i vratio u Krupu posle mnogo minuta provedenih u igri u jakom takmičenju, koje je kvalitetnije od Prve lige Republike Srpske. Ustvari, to se jasno vidi i po njegovoj formi u tekućoj polusezoni.

Lukić je u deset odigranih utakmica ove jeseni stigao do devet postignutih pogodaka, skoro gol po utakmici i nalazi se uasmljen na listi strelaca Prve lige Republike Srpske sa tri koraka prednosti u odnosu na mladog napadača Slavije Nikolu Bjeloša. Zanimljivo je da je Lukić postigao identičan broj golova kao i svi strelci Jedinstva u dosadašnjem šampionatu, jedan više od igrača Tekstilca iz Dervente i više nego duplo od prvotimaca banjalučkog Željezničara (četiri).

-Šta može da bude lepše nego kada postignete četiri gola na jednoj prvenstvenoj utakmici? Može – pet ili više lopti u protivničkoj mreži! Šalu na stranu, bila je ovo sjajna partija celog tima, a eto, meni je pripala dužnost da tresem mrežu Brčaka. Hvala i Nikoli Mandiću na asistencijama, nije imao sreće da pogodi gol Jedinstva, ali se nadam da će u narednim utakmicama uspeti da se upiše u strelce. Bila je ovo naša sasvim zaslužena pobeda konstataovao je Krupin junak Jovo Lukić.

Već u prvom napadu je pogodio mrežu golmana Veselina Dakića i najavio trijumf svog tima. Potom je pogađao u 14, 20. i 27. minutu, da bi na poluvremenu dobio priliku da se odmori obzirom da je uradio celokupan posao, umesto njega je ušao Emanulah Blažević.

-Možda sam još koji put mogao da pogodim… nema veze, i ovako je sasvim u redu. Ima još mnogo da se igra. Najvažnije je da smo ostvarili zacrtani cilj, osvojili nove bodove, zadržali pet koraka ispred prvog pratioca i najvećeg konkurenta Rudar Prijedora. Najteže je trijumfovati u ovakvim utakmicama, unapred dobijenim. Još jednom smo pokazali da imamo sjajan tim, najbolji u ligi i da smo opravdano na liderskoj poziciji. Nadam se da ću do kraja sezone, i u poslednja tri kola, da nastavimo golgeterski niz – jasan je i optimističan Jovo Lukić, probuđeni golgeter Fudbalskog kluba Krupa.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8