XS
SM
MD
LG

Jolović ovjerio trijumf nad Sutjeskom (video)

Milići su nastavili pobjedničku seriju deklasiravši u 12. kolu drugoligaškog Istoka doskorašnjeg prvoligaša, fočansku Sutjesku, rezultatom 4:0.

Deklasirali doskorašnjeg prvoligaša: FK Milići

Da će bodovi ostati na  Supač polju moglo se naslutiti odmah na početku,  kada domaćini iz prve šanse dolaze do pogotka. Ružičić šalje dugu loptu prema Đuriću u šesnaesterac, a on koristi konfuziju gostujućih štopera i golmana, i lobuje istrčalog Šehovca za 1:0. U nastavku su Milićani dominirali terenom, dok je Sutjeska pokazala blijedo izdanje. Ubrzo je Đurić ponovo imao šansu, ali njegov šut sa sedam metara  golman gostiju ovog puta uspijeva odbraniti. Najbolji strijelac u domaćem timu, Marinković, imao je dvije dobre šanse: prvu kad je na centaršut D. Ćirkovića šutirao volejom sa nekih 14 metara, a nedugo zatim je, nakon centaršuta Jolovića sa jedanaest metara, pokušao glavom, ali oba puta prolazi lopta prolazi pored gola. Zamjenik kapitena Jolović izvanredno izvodi slobodan  udarac sa nekih 28 metara, ali  pogađa prečku pored već savladanog golmana gostiju. Pred kraj prvog dijela još jednom se Marinković našao u idealnoj poziciji, ali odličnu akciju Đurića i D.Ćirkovića, od kojih dobija povratnu loptu na sedam metara od gola, ne uspijeva da kruniše pogotkom, nego puca u golmana. Burnu reakciju Milićana izazvao je potez gostujućeg štopera koji  je prije samog šuta Marinkovića sapleo sa leđa, ali ni to nije pokvarilo sjajnu fudbalsku predstavu.Uprkos brojnim šansama koje su stvarali, na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću Milića.

U drugi dio susreta  izabranici Ranka Lalovića ulaze nešto slabije i opuštenije, što su gosti u prvih desetak minuta mogli da iskoriste, ali sreća je ipak bila sklona mIlićanima. Prvo su imali idealnu kontru, ali šut kapitena Raševića, nakon povratne sa lijeve strane, odlično brani Đorđić i loptu šalje u korner. Imali su Fočaci još jednu polušansu, ali i ovoga puta kapiten Milića je bio na visini zadatka. Moglo bi se reći da je to i bilo sve što je Sutjeska pokazala na ovom meču. Već nakon petnaestak minuta, domaći se vraćaju svojoj igri, pojačavaju ritam i u 64. minutu uduplavaju prednost. Poslije neuspjelog napada gostiju, Jolović prima loptu na 30 metara od svog gola, prelazi jednog igrača i odigrava Ćirkoviću na sredini koji se fino gradi i gura zamjeniku kapitena u prostor. Jolović  pretrčava gostujućeg beka i štopera, ulazi u šesnaesterac, vraća Marinkoviću koji je bio sam na pet metara od gola Sutjeske, i nije mu bilo teško da loptu smjesti u mrežu. Brza i konretna igra, sa pregršt utrčavanja, duplih pasova i centaršuta, izrodila je mnogo šansi. Marinković je imao odličnu priliku kada mu Đurić odigrava loptu na 16 metara,  on je unosi unutar i jakim šutem šalje malo iznad prečke. Pokušavali su i Ružičić, Vidović i D. Ćirković sa distance,  ali nije bilo veće opasnosti za golmana gostiju. Svoju nadmoć Milićani  su ovjerili tek u samom finišu, kada za tri minuta postižu dva pogotka. U 87. minutu, nakon prekršaja nad Marinkovićem, milićka „sedamnaestka“ izvodi slobodan udarac i sa tridesetak metara loptu  maestralno šalje u gornje lijeve rašlje za 3:0.

 
Treći gol na utakmici Milići - Sutjeska 4:0.

Jolovč je postgao treći gol za Miliće u meču sa Sutjeskom uz Foče. Tim Milića je slavio sa 4:0.

Posted by Sport DC on Monday, October 28, 2019

 

Sigurno je da je ovo bio jedan od najljepših pogodaka viđenih na Supač polju, koji je  publika nagradila ovacijama. Posljednji udarac iz ugla, u 90. minutu, izvodi domaća ekipa, Ružičić šalje pas iza leđa odbrane do raspoloženog Jolovića koji utrčava u peterac i pored gostujućeg golmana sigurno šalje loptu u mrežu i stavlja tačku na ovaj meč.

Milići su u ovom meču prikazali možda i najbolju partiju u polusezoni. 

''Nakon pobjede u Rogatici bili  pod određenim pritiskom da tri boda ovjerimo i protiv prošlogodišnjeg prvoligaša iz Foče. Na sreću, odmah na početku smo postigli pogodak,  pa smo u nastavku zaigrali opuštenije. Zbog  propuštenih šansi smo povremeno  izgledali nervozno, jer znamo da se takve situacije znaju osvetiti, ali na sreću, nismo kažnjeni. Na vrijeme smo postigli drugi pogodak koji je definitivno potvrdio pobjednika na današnjem meču. Moram priznati da ni sam nisam očekivao da će slobodan udarac tri minuta prije kraja završiti u rašljama, iako sam prije toga imao jedan odličan,  koji je završio na okviru gola. Hvala saigračima i navijačima koji su me aplauzom nagradili  i podsjetili zbog čega je lijepo biti dio nečega i zbog čega je lijepo biti dio ove ekipe. Sutjesci  želimo sve najbolje u nastavku sezone, jer je riječ o mladoj ekipi koja će  sigurno imati šta da pokaže u sljedećoj polusezoni i godinama koje dolaze. Danas smo euforični i  slavimo još jednu zasluženo pobjedu,  a već od sutra počinjemo pripreme  za derbi gornjeg dijela tabele sa zvorničkom Drinom'', odlučan je dvostruki strijelac Boban Jolović, jedan od najboljih igrača milićkog drugoligaša.

Ovjerio pobjedu Milića: Boban Jolović, zamjenik kapitena

FK Milići – FK Sutjeska (Foča) 4:0 (1:0)

Stadion Supač polje

Gledalaca: 120

Sudija: Stefan Đukić (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 Đurić u 1, 2:0 Marinković u 64, 3:0 Jolović u 87, 4:0 Jolović u 90.

Žuti kartoni: Ružičić, D.Ćirković (Milići), Davidović, Vladičić, Ivanović, Šupić, Vasiljević (Sutjeska)

FK Milići: Đorđić, Borić (od 72. Skočo), Petrović, Vidović, N.Ćirković, Ružičić, Marinković, D.Ćirković, Đurić, Jolović (od 90+2. Petković), Radovanović

Trener: Ranko Lalović

FK Sutjeska (Foča): Šehovac, M.Vasiljević, Vladičić, Šupić, Ivanović, Rašević, Todorović, Elez, Sekulić (od 70. Pavlović), Davidović (od 58. Mojović), L.Vasiljević

Trener: Duško Rašević

Igrač utakmice: Boban Jolović (Milići)

 


Drina HE 2 : 1 Proleter
Budućnost 6 : 0 Milići
Romanija 0 : 5 Leotar
Glasinac 2011 2 : 1 Velež
Drina 6 : 0 Stakorina
Sutjeska 3 : 1 Mladost (G)
Mladost (R) 4 : 1 Ilićka 01
Jedinstvo 1 : 1 Famos
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leotar 16 12 2 2 38
2 Drina 16 10 4 2 34
3 Famos 16 8 4 4 28
4 Milići 16 8 1 7 25
5 Romanija 16 8 1 7 25
6 Sutjeska 16 7 3 6 24
7 Velež 16 7 2 7 23
8 Mladost (G) 16 7 2 7 23
9 Glasinac 2011 16 7 1 8 22
10 Proleter 16 6 2 8 20
11 Budućnost 16 6 2 8 20
12 Stakorina 16 6 1 9 19
13 Jedinstvo 16 5 3 8 18
14 Drina HE 16 5 2 9 17
15 Ilićka 01 16 4 4 8 16
16 Mladost (R) 16 4 2 10 14