XS
SM
MD
LG

Vlasenički veterani osvojili Rušanj

Vlasenički veterani su se iz Rušnja, sa tradicionalnog  turnira, vratili sa pobjedničkim peharom.

Složno do pobjedničkog pehara: veterani FK Vlasenica

Prvi susret veterani Vlasenice igrali su ekipom Zavičaja iz Temerina, a pošto je završen neriješenim rezultatom 2:2, o finalisti su odlučivali jedanaesterci. Vlaseničani su bili hladnokrvniji, pa su u finalu snage odmjerili sa domaćinom Rušnjom. Pobjedom od 2:1 osvojili su titulu najbolje ekipe.

Prijateljstvo koje traje: veterani FK Rušnja i FK Vlasenice

Dejan Dabić, kapiten vlaseničkih veterana, ističe da se Vlaseničani sa ovog turnira rijetko vraćaju bez nekog pehara.

„Već sedam godina koliko učestvujemo na tradicionalnom turniru u Rušnju, samo prošle godine nismo uspjeli da se izborimo za neko od prva tri mjesta. Drago nam je što ostvarujemo dobre rezultate, ali čar ovih susreta je prije svega druženje i proširivanje fudbalskih prijateljstava sa drugim ekipama. Naše prijateljstvo sa beogradskim veteranima počelo je preko društvenih mreža i njihovim pozivom da učestvujemo na turniru u Rušnju 2013. godine i iz dana u dan sve je jače. Evo već sedam godina jedni drugima  smo dragi gosti i turniri u Rušnju i Vlasenici se ne propuštaju. Ove godine našu ekipu činilo je 15 igrača koji su, kako se to u fudbalu obično kaže „opravdali povjerenje“ i u Vlasenicu se vratili kao pobjednici. Posebno bih pomenuo one koji su postigli pogotke koji su nam donijeli ovu titulu Nebojšu Kovačevića i Srđana Sladoja, kao i našeg golmana Ivana Pojžaka koji se istakao dobrim odbranama. Važno je napomenuti da sve svoje aktivnosti sami finansiramo, pa je tako bilo i sa odlaskom u Rušanj“, kazao je Dabić.

Pobjednička ekipa bila je u sastavu: Ivan Pojžak,  Želimir Deurić, Milan Sokić, Milan Erkic, Nebojša Drakulić, Srđan Sladoje, Nebojša Kovačević,  Ranko Đurđić, Dejan Dabić, Saša Kovačević, Dušan Stanimirović, Nebojša Ostojić, Nebojša Živković, Željko Deurić i trener Darko Todorović.

Pobjednički pehar u oravim rukama

Ove godine turnir veterana u Rušnju je bio jubilarni, deseti, a osim Vlasenice i domaćina, koji su zauzeli prva dva mjesta, učestvovale su i ekipe veterana  Zavičaj iz Temerina, koji su bili treći, dok je Srbobran ostao bez nagrade.