XS
SM
MD
LG

Strelci zatajili potpuno, nedisciplina odlika kola

Dan 26. oktobar 2019. godine ostaće upisan “debelim” slovima u istoriji fudbala Republike Srpske i prvoligaškog takmičenja. Otkada se ovo prvenstvo igra – 16. marta 1996. godine nikada se do sada nije dogodilo da sve utakmice u prvenstvenoj etapi završe identičnim rezultatom, a pogotovo da se na četiri utakmice, koliko ih je igrano u subotu, ne vidi nijedan pogodak!

Prvoligaški strelci su u potpunosti zatajili, od četiri utakmice dvanaestog kola u čak tri su za najboljeg igrača proglašeni golmani: Nino Nedžibović (Slavija), Nikola Ćetković (Željezničar) i Sead Bećirović (Podrinje). To je raritet koji je ostao do sada nezabeležen u Prvoj ligi Republike Srpske, a sve se dogodilo u sezoni u kojoj u ovom rangu takmičenja ima najmanje klubova: samo devet! Obzirom na sve identične remije, na tabeli se niko nije pomerao ni gore ni dole.

Arbitri su pokazali 34 žuta kartona ili u proseku 8,5 po meču, što pokazuje da je porasla nedisciplina među prvoligaškim igračima. Najviše javnih opomena – četrnaest, pokazao je Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva u Modriči, a najmanje Bijeljinac Danijel Perić na banjalučkom Predgrađu, samo pet. Igrači klubova domaćina opomenuti su šesnaest puta, a gostujućih osamnaest. Sa osam kartona žute boje rekorderi ovog kola su fudbaleri Modriča Alfe, dok su najmanje puta opomenuti igrači banjalučkog Željezničara, jednom. Od svih službenih lica zvaničan žuti karton je dobio Milan Petrović, pomoćni trener Modriča Alfe.

Isključen je samo jedan fudbaler i to ofanzivac Slavije iz Istočnog Sarajeva Stefan Arbinja. Njega je pre isteka 90. minuta u svlačionicu poslao bijeljinski arbitar Rajko Đorđić. Biće zanimljivo konstatovati da je nedisciplina odlika kola u kojem nije viđen nijedan pogodak.

Na tribinama četiri stadiona u subotu se okupilo mršavih i žalosnih 450 gledalaca ili u proseku 113 po susretu. Najviše ljubitelja fudbala bilo je u Istiočnom Sarajevu – 200, po 100 gledalaca je došlo na tribine stadiona u Gradišci i Modričui, a samo 50 u Banjaluci – najmanje.

DOBITNIK

Podrinje (J)

Fudbaleri Podrinja su nastavili seriju pozitivnih rezultata i u kolu u kojem se ništa menjalo u tabeli nije ostali su na četvrtom mestu posle teškog gostovanja u Gradišci kod Kozare. Prvoligaš iz Janje odigrao je i petu utakmicu u nizu, a da teren nije napustio pognute glave, što je ekipu iz Podrinja dovelo u gornji deo tabele, gde bi trebalo da i prezime, jer su to igrama u finišu jesenjeg dela sezone to i zaslužili, a ovaj bod je samo potvrda da se Podrinje nalazi u usponu.

GUBITNIK

Gledaoci

Najveći gubitnik, pored ofanzivnog fudbala u ovom kolu, su gledaoci, oni malobrojni koji su se našli na tribinama četiri stadiona prvoligaških klubova Republike Srpske. Nisu videli nijedan pogodak od Banjaluke, preko Gradiške, Modriče do Istočnog Sarajeva. Strelci su zatajili iako se fudbal igra za golove. Neverovatno je da se kompletno kolo završi bez postignutog gola, tako da su ljubitelji fudbala otišli kući razočarani.

JUNAK KOLA

Nino Nedžibović

Poslije 0:0 sa Rudar Prijedorom “sokolovi” su i Istočnom Sarajevu usporili i lidera Krupu, takođe je bio identičan rezultat. Golman Slavije Nino Nedžibović bio je najbolji pojedinac na terenu, branio je i ono iz domena nemogućeg, pa je najviše zahvaljujući njemu domaćin ostao neporažen protiv favorizovanih Krupljana. Golman Slavije je bio istinski junak u kolu u kojem na prvoligaškim mečeima nije viđen nijedan pogodak.

TRENER KOLA

Danimir Milkanović

Tekstilac je, u derbiju začelja, uspeo da ostane neporažen na gostovanju na banjalučkom Predgrađu kod Željezničara i osvojio je veoma važan bod u borbi za opstanak. Trener Danimir Milkanović uspeo je da postavio takvu postavku na terenu da domaćin nije mogao da priđe golu gostiju, a maklo je nedostajalo da Dervenćani osvoje i celi plen, jer je domaći golman Nikola Ćetković proglašen za junaka ovog susreta.

LISTA STRELACA

9 golova: Jovo Lukić (Krupa),

6 golova: Nikola Bjeloš (Slavija),

5 golova: Bojan Burazor (Rudar Prijedor),

4 gola: Nikola Dujaković (Krupa),

3 gola: Marko Golubović, Nikola Mandić (Krupa), Stefan Janjić (Podrinje), Milan Šikanjić, Dino Kalesić, Nemanja Pekija (Rudar Prijedor), Ozren Perić (Modriča Alfa), Draško Lolić (Kozara), Slađan Stupar (Tekstilac)…

REZULTATI 12. KOLA 

Kozara – Podrinje (J)  0:0

Modriča Alfa – Rudar Prijedor  0:0

Slavija – Krupa 0:0

Željezničar – Tekstilac       0:0

Slobodno je Jedinstvo iz Brčkog.

TIM KOLA

Nedžibović (Slavija), Čolić (Željezničar), Jolović (Tekstilac), Raspudić (Kozara),  Klasanović (Podrinje),  Dujaković (Krupa), Kalesić (Rudar Prijedor), Babić (Slavija) ,Pljevaljčić (Modriča Alfa), Miketek (Krupa),Marković (Slavija)

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8