XS
SM
MD
LG

MOK "Gacko" vrši upis novih članova besplatno: " Jaka baza domaćih igrača, rješenje za budućnost"

Malo gdje možete pročitati (barem u posljednje vrijeme) da jedan sportski kolektiv, u ovom slučaju odbojkaški, apsolutno besplatno vrši upis svojih članova.

Jedan, pozitivan primjer dolazi sa juga Srpske, iz MOK "Gacko" gdje su se odlučili za ovaj potez kako bi, animirani mlade ljude i pružili im priliku, da uče, iz dana u dan napreduju, odbojkaški stasaju, i u dogledno vrijeme budu nosioci "prvog tima", a oni koji malo bolje poznaju prilike ovog kluba, znaju da se članarina nikada nije ni naplaćivala. 

Besplatan upis novih članova u Gacku

Ovaj uzorni sportski kolektiv, prije samo 4-5 godina bio je pri samom vrhu bh. odbojke. Došlo je do smjene generacija, igrači sa "strane" su otišli, novca je sve manje, pa su tako izostali i rezultati. 

No, entuzijazam nije. 

I dok su kuloarske priče kružile čaršijoj, i kada se o epilogu kluba pričalo i ne baš u pozitivnom kontekstu, uprava i treneri nisu sjedili skrštenih ruku, pa su se odlučili za ovaj potez, sa jakom bazom, do dugoročnih rezultata.

Trener Gačana, Milan Bošković zadovoljan je odzivom mladih ljudi koji, vole odbojku, a u Gacku, to nije lako, definitivno u konkurenciju fudbala, košarke ali i borilačkih sportova, gdje sportisti iz ovog gradića prave zapažene rezultate. 

"Muška odbojka je oduvijek kuburila sa masovnošću, jednostavno su popularniji fudbal i košarka tako da nismo pravili dobnu granicu, ko god došao, dobro je došao, mada smo se fokusirali na uzrast od drugog do devetog razreda. 

I uglavnom se i javljaju djeca toga uzrasta

Godinama imamo problem sve je manje djece u Gacku pa je tako i manje djece koja se bave sportom" - jasan je Bošković. 

On naglašava da u zimskom periodu i bude dovoljno djece, ali čim dođe ljepše vrijeme opredjele se za fudbal ili neki drugi sport, no oni koji zaista vole odbojku i pokažu potencijal vjeruje da će ostati. 

"Nadam se da ćemo sada imati dobar odziv na upis i da ćemo uspjeti da zadržimo djecu. Već do sada imamo 20ak dječaka, a igraćemo i juniorsku ligu što je odlična stvar" - dodao je Bošković.

Podjećamo, MOK "Gacko" u subotu u svojoj dvorani igra derbi kola 1. lige RS protiv zvorničke "Drine". 


Drina 1 : 3 Crvena zvijezda
Gacko 3 : 0 Jahorina
Ljubinje 3 : 0 Gradiška
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Ljubinje 12 11 1 31
2 Drina 12 8 4 24
3 Crvena zvijezda 12 7 5 23
4 Gacko 12 7 5 21
5 Jahorina 12 4 8 13
6 Majevica 12 3 9 8
7 Gradiška (-2) 12 2 10 4