XS
SM
MD
LG

Borac ispao iz Kupa Republike Srpske

U posljednjem meču osmine finala Kupa Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora pobijedili su komšijski Borac iz Banjaluke 3:1 i na taj način izborili susret protiv branioca trofeja bijeljinskog Radnika u narednoj fazi takmičenja koja će se igrati na Gradskom stadionu u Prijedoru u srijedu, 13. novembra (13.30 časova).

Po kišnom vremenu i teškom, klizavom terenu igrači dva kluba su prikazali borbenu i agresivnu igru, a Borac je poveo u 17. minutu golom Vladimira Volkova iz jedanaesterca koji je, učinilo se, sudija Velimir Drinić iz Modriče prelako dosudio. Nekadašnji fudbaler Partizana bio je precizan sa 11 metara i savladao Mirzu Hamzabegovića.

Taj gol kao da je bio dodatni motiv za Prijedorčane koji su pojačali ritam igre i u 30. minutu, poslije lijepe akcije Ognjen Jaćimović je pogodio mrežu Nemanje Trkulja za izjednačenje – 1:1. Kada su svi očekivali da će se na odmor otići neriješenim rezultatom u 45. minutu domaćina je u prednost doveo kapiten juniora Rudar Prijedora Danilo Marmat prelijepim golom, te je dobio aplauze i ovacije na otvorenoj sceni.

Drugo poluvrijeme je kasnilo 15 minuta jer su službena lica tražila da se istočna tribina sa najvatrenijim pristalicama domaćeg kluba isprazni zbog ubacivanja predmeta u teren i gađanja pomoćnog sudije. U drugom poluvremenu tempo igre je splasnuo, igralo se između dva šesnaesterca, domaćin je tražio svoju šansu iz kontranapada i prekida da riješi utakmicu i treći gol je postigao kapiten Nemanja Pekija u 77. minutu, čime je ova utakmica bila riješena.

Rudar Prijedor – Borac (BL)          3:1 (2:1)

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 300. Sudija: Velimir Drinić (Modriča). Strijelci: 0:1 Volkov (17 – penal), 1:1 Jaćimović (30), 2:1 Marmat (45), 3:1 Pekija (77). Žuti kartoni: Matović, Pavlović, Zekanović (Rudar Prijedor).

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Matović, Milović, No. Petrović, Pekija, Burazor (od 79. Kovačević), Jaćimović (od 61. Šikanjić), Pavlović, Dojčinović, Marmat (od 68. Kalesić), Zekanović. Trener: Igor Janković.

BORAC (BL): Trkulja, Volkov, Radulović, Jakupović, Turanjanin (od 77. Čavić), Arsić, Mirić, Marković (od 61. Crnov), Bosančić, Runić (od 80. Milojević), Vujaklija. Trener: Branislav Krunić.