XS
SM
MD
LG

Ministarstvo odbilo žalbu FSRS, kao neosnovanu

Ministartsvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske odbilo je žalbu Fudbalskog saveza Republike Srpske kao neosnovanu i potvrdilo prvostepeno rješenje inspektora, saznaje ATV.

To dalje znači da će u najkraćem roku aktuelno rukovodstvo Saveza na čelu sa predsjednikom Milom Kovačevićem morati da sazove sjednicu Izvršnog odbora i na dnevni red uvrsti tačke koje je “svojevrsna opozicija” tražila.

Sredinom mjeseca u Fudbalskom savezu Republike Srpske je boravila prosvjetna inspekcija, zbog kršenja zakona i Statuta FS RS, odnosno ne održavanja sjednica Izvršnog odbora. Tom prilikom utvrđeno je da je zahtjev za sazivanje vanredne Skupštine podnio broj kandidata propisanih Statutom, odnosno više od jedne trećine delegata.

S obzirom na utvrđeno, postupajući inspektor naložio je FS RS da zakaže i održi sjednicu Izvršnog odbora u roku koji je propisan Statutom FS RS, odnosno sedam dana od podnošenja zahtjeva od strane članova Izvršnog odbora FS RS, kao i da zakaže i održi vanrednu Skupštinu u roku od mjesec dana. 

Na ovu odluku FS RS uložio je žalbu Ministarstvu porodice, omaldine i sporta, koje je u drugostepenom postupku odbilo žalbu.

Iz Inspektorata Srpske kažu da FS RS ima pravo pokretanja upravnog spora protiv drugostepenog rješenja, ali to ne odlaže izvršenje odluke. Što znači da predsjednik FSRS, Mile Kovačević, mora u najkraćem roku prenijeti ovlaštenja na prvog podpredsjednika Duška Markovića, do konačnog rješenja postupka.