XS
SM
MD
LG

Sloboda pala u Tabancima (video)

Poslije Mladosti i Šekovića, i Sloboda je pala u Tabancima! U 12. kolu regionalnog Istoka, novajlija je na svom terenu ubilježio još jedan trijumf i rezultatom 2:0 prekinuo pobjednički niz ekipe iz Donjih Zagona.

Na svom terenu ne daju bodove: FK Tabanci

Rezultatski, utakmica je riješena već u prvom poluvremenu u kome su postignuta oba pogotka, ali obje ekipe su do samog kraja igrale odličan fudbal.

Prvi dio susreta obilježila je dominantna igra domaćina koji je  imao jasan cilj – ubilježiti još jednu pobjedu pred svojim navijačima kojih je na tribinama bilo oko tri stotine. Prva prilika za promjenu rezultata bila je već u 5. minutu  kada Džafić pokušava sa 25 metara, ali golman Slobode odlično interveniše. Redale su se šanse Tabanaca, dok su se gosti povukli na svoju polovinu i  iz kontranapada pokušavali da ugroze Bogićevića.

U 26. minuti pao je prvi pogodak. Duga lopta Kikića do Džafića koji odlično odlaže loptu za Stevanovića , a on odličnim šutom sa 20 metara pogađa nebranjen dio golmana Kapetine.

 
Tabanci - Sloboda Zagoni (2:0),prvi gol

Boban Stevanović je doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0.

Posted by Sport DC on Wednesday, October 30, 2019

U 35. minutu Sloboda ostaje sa igračem manje jer Rakita zbog nesportskog  ponašanja  dobija dva brza žuta kartona i mora put svlačionice.

Brojčanu prednost, domaći koriste samo tri minuta kasnije i dupilraju prednost. Radić odlično centrira sa desne strane i pogađa Džafića kome nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu  Tabanci  smiruju igru, ali loptu drže u svom posjedu.  Šansu da povećaju vođstvo imaju  u 60. minutu, ali Lučić šuta tik pored stative. Prva izglednija šansa za goste bila je u 67. minutu  kada Marić ostaje sam i šuta glavom sa sedam metara,  a Bogicevic dobrom intervencijom spasava svoj gol. U 70. minutu Majlović  prolazi po desnoj strani i centrira,  a Stevanovic volej udarcem pogađa desnu stativu i propada još jedna šansa da se bolja igra Tabanaca ovjeri ubjedljivijim rezultatom.

 

 

Save