XS
SM
MD
LG

Bridi obraz od Prijedora

Branislav Krunić

Nisu fudbaleri Borca očekivali da će biti eliminisani u Prijedoru iz daljeg takmičenja za Kup Republike Srpske. Stali su u osmini finala, Rudar Prijedor je bio bolji na domaćem terenu, a Banjalučani ni sledećeg leta neće imati priliku da se bore za pehar najstarijeg takmičenja u “Dejtonskoj zemlji”.

Bez obzira što je trener Branislav Krunić na teren Gradskog stadiona u Prijedoru izveo “netipičan” sastav za takmičarske utakmice, drugačiji od onog koji gledamo u prvenstvenim susretima Premijer lige BiH, crveno-plavi su malo pokazali u gradu na Sani. Poveli su rano, golom iz jedanaesterca koji je postigao bivši igrač Partizana Vladimir Volkovi i… To je bilo sve od Banjalučana.

-Ovaj poraz će nam dobro doći kao otrežnjenje pred derbi sa Radnikom naredne nedelje na našem stadionu jer ne sme da bude opuštanja posle četiri uzastopna trijumfa koja smo ostvarili. Ova utakmica je odigrana u kasnijem terminu i zahvaljujem se ekipi Rudar Prijedora što nam je izašao u susret jer raniji termin nam nije odgovarao što se videlo u prvenstvu pošto smo uspeli da napravimo seriju dobrih rezultata. Igračima koji nisu imali dovoljnu minutažu, dali smo im šansu u ovoj utakmici, da digraju i pokažu ko je u pravu, da li trener ili oni. Mislim da fudbaleri koji su izašli na teren u Prijedoru nisu opravdali očekivanja i nisu odigrali na nivou na kojem bi trebalo da igraju fudbaleri Borca. Neki igrači su potcenili protivnika, nisu imali dobar pristup, a to ne sme da se događa u Borcu – bio je jasan i razočaran trener Banjalučana Branislav Krunić.

Trener Borca Branislav Krunić nije samo kudio, već je i pohvalio jednog igrača:

-Pojedini fudbaleri nisu opravdali očekivanja protiv Rudar Prijedora. Vladimir Volkov je opravdao očekivanja, to jedino mogu reći u ovom trenutku, a za ostale ćemo još da vidimo.

On je imao samo reči hvale o protivniku koji je jedan od kandidata za titulu prvaka Republike Srpske i povratak u Premijer ligu BiH.

-Ne umanjujem pobedu Rudar Prijedora, naprotiv hoću da kažem da je domaćin bio bolji, polako se gradi, stasava, u jednu dobru ekipu i sredinu. Imali su veći motiv da pokažu da mogu i drago mi je da Rudar Prijedor ide dobrim putem, odigrali su kvalitetnu utakmicu. Prijedorčani su nas zasluženo pobedili i čestitam im na prolasku dalje, kao i sve najbolje u nastavku takmičenja za Kup Republike Srpske, ali i prvenstvu gde se bore za prvo mesto i povratak u premijerligaško društvo. Na nama je da se okrenemo prvenstvu, imamo mnogo bitnu utakmicu s Radnikom i ovo je bila dobra prilika da vidim na koje snage mogu da računam u nastavku prvenstva, a na koje ne – dodao je na kraju Branislav Krunić.

Banjalučki premijerligaš je nekada bio najtrofejni klub u takmičenju za Kup Republike Srpske, ali crveno-plavi još od 2012. godine nisu se radovali pobedničkom peharu u ovom takmičenju, nisu čak igrali ni finale.