XS
SM
MD
LG

Rudar Prijedor pokazao snagu

igor janković, trener Rudar Prijedora

Majstorski su fudbaleri Rudar Prijedora odigrali Kup-derbi protiv komšijskog Borca iz Banjaluke (3:1). Iako su u ranoj fazi utakmice primili gol sa bele tačke to ih nije pokolebalo, već naprotiv, bio je to dodatni motiv protiv najvećeg rivala u krajiškom odmeravanju snaga. Probudio se inat kod izabranika trenera Igora Jankovića koji su nakon primljenog gola prosto bili neuhvatljivi za goste.

Iako je teren bio težak “rudari” su uspeli da savladaju velikog protivnika i izbore se za četvrtfinalni duel u Kupu Republike Srpske protiv branioca trofeja i još jednog premijerligaša Radnika iz Bijeljine. Ovaj meč biće na programu u sredu, 13. novembra sa početkom u 13.30 časova, takođe na Gradskom stadionu u Prijedoru.

-Sigurno da je derbi ispunio očekivanja, i Borac i mi smo u odnosu na prošle utakmice zarotirali četiri-pet imena. I nas u subotu čeka isto tako teška utakmica protiv Podrinja iz Janje u prvenstvu, ali za razliku od igrača mog kolege Krunića, naši fudbaleri, koji su dobili šansu, opravdali su očekivanja. Dvojica koja su počeli ovu utakmicu, a prošlu nisu od prvog minuta, su dali gol i pokazalo se da Rudar Prijedor ima širinu u ovoj ligi i lično bih voleli i mi da je što više ovakvih utakmica. Rudar Prijedor zaslužuje Premijer ligu BiH i vidi se da u takvim susretima igrači drugačije izgledaju i sasvim je drugačiji ambijent, recimo kada dođe Borac, i sasvim je drugačija utakmica – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg zeleno-crnih bio je radostan posle meča i veličanstvene pobede, a još je dodao:

-Čestitao bih svojim momcima na jednom ozbiljnom pristupu gdje su na jedan sportski način želeli da pokažu da u ovom trenutku mogu da pariraju i sa najvećim klubovima iz Premijer lige BiH. Pokazali smo da smo na pravom putu i ipak ova selekcija igrača koje smo doveli ima prostor za napredak i vredi. Međutim, potrebno je vreme i što više ovakvih utakmica u prvenstvu, da bi bili konkurentni, da smanjimo bodovnu razliku i prestignemo Krupu. Neće biti lako. Okrećemo se prvenstvu. Sigurno nam je ovo vetar u leđa, ali isto tako treba da budemo oprezni u subotu protiv Podrinja i maksimalno ozbiljno shvatimo utakmicu koja neće biti nimalo jednostavna ni laka.

Prvi, a ujedno i poslednji put, fudbaleri Rudar Priejdora su se trofeju u Kupu Republike Srpske radovali 2015. godine u finalnim susretima protiv Krupe.

 Svečana loža Gradskom stadionu u Prijedoru na Kup-derbiju je bila prepuna poznati ličnosti iz fudbalskog života Republike Srpske. Bili su tu predsednici dva kluba Darko Milunović (Rudar Prijedor) i Vico Zeljković (Borac), zatim i “alfa i omega” Fudbalskog kluba Krupa Dragomir Buco Ilić, pa Dragan Banjac, član Izvršnog odbora FSRS i potpredsednik Komisije za sudije i suđenje FS BiH…

Dragomir Ilić, Darko Milunović, Vico Zeljković