XS
SM
MD
LG

Beli Anđeo kod kuće, Tango na gostovanju

Peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine otvara se večeras utakmicom u malom ''Mejdanu'' između Salinesa i Seljaka.

Tuzlaci nakon pobjede u prošlom kolu protiv Zrinjskog dočekuju Seljak i traže prvu pobjedu na svom parketu u ovoj sezoni. Jarčevi su igrali na tri gostovanja, slavili tri pobjede, a u jedinom domaćem meču remizirali su potpuno neočekivano 3:3 sa Belim Anđelom. Seljak nije ušao najbolje u sezonu. Ostvarili su tek jednu pobjedu od 1:0 protiv Kaskade i pokušaće doći do iznenađenja, ali definitivno im neće biti lako.

I subota donosi samo jedan meč. Kaskada će u Gračanici dočekati KMF Tango. Nekadašnji prvak iz Istočnog Sarajeva konačno je ostvario pobjedu u premijerligaškoj utakmici u prošlom kolu i na krilima tog trijumfa idu u Gračanicu. Međutim, nasuprot sebe imaće Kaskadu, koja takođe nije ušla u sezonu onako kako je očekivala, te je jedna od tri ekipe koja još nema pobjedu u prvenstvu.

U nedjelju se igraju tri meča, a centralni događaj je svakako repriza prošlosezonskog finala između Mostar SG-a i Brotnja. Duel ove dvije ekipe uvijek privlači mnogo pažnje, pa nema sumnje da će i ovaj put USRC ''Midhat Hujdur'' biti jako dobro ispunjen. Mostarci jesu favoriti na papiru, ali u ovom meču sve je moguće.

Kolo će zatvoriti još jedna zanimljiva utakmica, ali i derbi začelja. U istom terminu se igraju utakmice FC Centar - MNK Sloga u SArajevu, te KMF Beli Anđeo - HFC Zrinjski u Brčkom. Sarajlije imaju tri pobjede u nizu i motivisani su da Slogu savladaju u Skenderiji. Gosti poslije dvije uvodne pobjede, dvije utakmice ne znaju za pobjedu. Prvo su odigrali nerješeno u Gračanici, 2:2, a onda su kod kuće poraženi od aktuelnog prvaka BiH. Ne može se reći da su to kiksevi, ili da su u padu forme, ali svakako je jasno da žele da prekinu taj niz.

Zrinjski traži prvu pobjedu protiv Belog Anđela. Plemići polako kompletiraju redove, još uvijek se traže, pa im neće biti lako ni protiv Belog Anđela u gostima. Pokazao je domaćin u ovom susretu da može, da zna i hoće, a kome će to biti dovoljno ostaje da se vidi

Petak:

Tuzla: Salines - Seljak (20.45) (Goran Ilić-Danijel Mijatović)

Subota:

Gračanica: Kaskada - Tango (17) (Igor Puzović - Almedin Berilo)

Nedjelja: 

Mostar: Mostar SG - Brotnjo (19) (Željko Dragojević- Alen Velić)
Brčko: Beli Anđeo - Zrinjski (20) ( Farik Kečo - Sanel Herceglija)
Sarajevo: FC Centar - MNK Sloga (20) (Vedran Marčinko - Dušan Berak)

 


Zrinjski 2 : 2 Tango
Beli anđeo 3 : 4 Seljak
Salines 6 : 3 Sloga
Centar 3 : 4 Brotnjo
Mostar SG 5 : 2 Kaskada
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Salines 15 12 2 1 38
2 Mostar SG 15 11 3 1 36
3 Centar 15 9 2 4 29
4 Brotnjo 15 8 2 5 26
5 Sloga 15 4 6 5 18
6 Kaskada 15 5 2 8 17
7 Zrinjski 15 4 3 8 15
8 Seljak 15 3 3 9 12
9 Beli anđeo 15 2 4 9 10
10 Tango 15 2 3 10 9