XS
SM
MD
LG

KONAČNO! Počinje Prva liga Republike Srpske u futsalu

KMF Nevesinje brani titulu prvaka

Futsal sezona u Republici Srpskoj konačno će početi ovog vikenda, poslije sedmice odlaganja od strane FSRS.

Gorak ukus u ustima od prošle sezone, koja je bila jedna velika blamaža, sapran je tek malo razumnom odlukom FSRS da u utorak ukine kazne klubovima zbog neigranja Omladinske lige, barem što se tiče bodovnog salda, te ekipe neće krenuti iz minusa.

Klubovi se sada nadaju da je samovolji FSRS, gdje su pojedinci pokušali da se izdignu iznad same institucije, kreiraju neka sopstvena pravila, šalju razne dopise klubovima bez saznanja onih koji bi trebali najviše da govore o futsalu, došao kraj. Razumna odluka Saveza dočekana je sa zadovoljstvom među klubovima, ali utisak je da je prošla godina bruka za takmičenje, te se svi nadaju da se ona nikada više neće ponoviti i da će FSRS zajedno sa klubovima raditi na boljitku futsala, a da će dvorane, tereni i parketi biti jedino mjerilo uspjeha jedne ekipe i jedini kriterij po kojem će se ekipe slati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Što se tiče ove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske nastupiće šest ekipa koje su i prošle godine nastupale, Nevesinje, Jahorina, Kotor Varoš, Brčko zdravlje, Šampion i Brod, a njima su se pridružili prvaci Drugih liga, povratnik u prvoligaško društvo poslije nekoliko sezona, sokolački Glasinac i debitant, KMF Policajac. Upravo, mnogi Policajce iz Mrkonjić Grada smatraju i prvim favoritom za ulazak u Premijer ligu BiH. Sjajna ekipa, pojačana je dodatno ove sezone reprezentativcem BiH, Dejanom Pavlovićem.kao najvećim pojačanjem. Glavni konkurent im je aktuelni prvak Republike Srpske, sjajna ekipa Nevesinja koja je dugo na okupu i sigurno će i ove godine imati šta reći. Tu je i odlična ekipa Brčkog, koja je pojačana sa nekoliko novih imena poput Demonjića, Milakovića ili Livadića. Šampion je i prošle godine pokazao da može i umije, a be treba otpisati ni ostale ekipe, koje će, pogotovo na svom terenu, biti jako nezgodne, Kotor Varoš, Glasinac i Jahorinu koja je značajno izmijenila sastav u odnosu na prošlu sezonu i stigao je veliki broj novih igrača. Tu je i KMF Brod, uvijek nezgodna ekipa, koja će tražiti svoju šansu za prodor ka vrhu tabele.

Biće ovo vjerovatno jedna od najzanimljivijih futsal sezona u Republici Srpskoj, a svi ljubitelji futsala se nadaju da će biti i najkvalitetnija, a kako bi se to dogodilo potrebno je da uz klubove i FSRS stane uz futsal već jednom.

Parovi i satnica prvog kola:

Subota:

Brčko: KMF Brčko zdravlje - KMF Brod (14) (Danijel Mijatović- Goran Lakić)

Nedjelja:

Laktaši: KMF Šampion - KMF Nevesinje (20) (Siniša Ivančević - Tomislav Gračanin)
Sokolac: KMF Glasinac - KMF Policajac (20) ( Zoran Soknić - Marko Domazet)

Utorak:

Kotor Varoš: KMF Kotor Varoš - KMF Jahorina (18) ( -)


13 .kolo Prva liga RS
Policajac : Brod
Jahorina : Brčko Zdravlje
Nevesinje : Glasinac
Šampion : Kotor Varoš
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 12 11 0 1 33
2 Nevesinje 11 7 1 3 22
3 Brčko Zdravlje 12 7 1 4 22
4 Glasinac 12 7 1 4 22
5 Jahorina 12 4 2 6 14
6 Šampion 12 4 1 7 13
7 Kotor Varoš 12 3 1 8 10
8 Brod 11 0 1 10 1