XS
SM
MD
LG

Igra je tu, fali realizacija

Prvoligaš iz Gonje Varoši nalazi se u nezavidnoj situaciji i posle odigranih 17 kola zauzimaju pretposlednje mesto sa 14 osvojenih bodova. Mesto za brigu i nespokoj, ali u Zemunu se ne predaju i smatraju da imaju opipljive šanse da izbegnu selidbu u niži rang. Blokirani račun nije omogućio klubu da se dodatno pojača, tako da su pretežno mlađi igrači na svojim plećima izneli dosadašnji teret prvenstva. Radovno u sastavu novog trenera Saše Štrbca nađe se 3-4 bonus igrača.

- U klubu sam od pre mesec dana, ali sam i ranije gledao Zemun i došao sam do zaključka da nas niko nije nadigrao. Većinu utakmica  smo odigrali na zadovoljavajućem nivou, ali je realizacija zakazala. Nažalost, činjenica je da se fudbal igra za golove i bodove, a to manjka ovoj mladoj ekipi. U rotaciji imam tek 13-14 igrača, što je nedovoljno, a alternative su još mlađi igrači. Na primer,  izjednačimo protiv Sinđelića na 1:1, ne iskoristimo tri zicera.  Protiv Radničkog (Kragujevac) imamo posed lopte od 75 posto, četiri velike prilike ne realizujemo, dalje, dozvolimo Metalcu da izjednači u 90. minutu, a prethodno ne iskoristimo povoljne prilike, da pomenem utakmice protiv Bačke, Dinama...

Primoran sam da improvizujem i veznog Grgića perkomandujem u napad, kao i Stojanovića i Crnomuta. Čitava plejada mladih igrača je dobila priliku da se kali protiv kvalitetnih timova i mislim da nisu razočarali. Stojanović, krilo Ristović ima 17 godina, koliko defanzivac Stokić i Vasiljević, nešto stariji Pavlović, Đoković, Mijalković, golman Krunić, Kisa... Kapiten Ćalović  je najstariji i naš najbolji igrač. Uspešno obavlja sve mu povrene zadatke, vrlo je  zahvalan igrač, jednom rečju "devojka za sve". Očigledno je da smo platili danak mladosti i takozvanim "dečijim bolestima".

U Gornju Varoš stiže zahuktali lider sa Zlatibora. - Ne treba trošiti reči kad je u pitanju sastav trenera Predraga Ristanovića. Sve su to iskusni igrači predvođeni Nedeljkovićem, Divcem, Jovanovićem, Anđelkovićem...Igraju čvrsto, snažno, sa brzim otvaranjem u napadu i kod njih je uvek rezultat primaran - nabraja kvalitete Zlatiboraca naš sagovornik.

Uprkos svim nedaćama, Štrbac i njegovi momci nisu izgubili veru u svoje mogućnosti i veruju da vreme radi za njih.IIgra je tu, samo da golgeteri prorade i biće i bodova.