XS
SM
MD
LG

Po bodove u Kakanj

Jovanović i Krunić

 

Pred fudbalerima Borca je pretposljednje gostovanje u jesenjem dijelu sezone. ”Crveno-plavi” će u nedjelju, sa početkom u 13:30 časova, gostovati u Doboju kod Kaknja ekipi Mladosti, koja se četiri kola prije kraja polusezone nalazi u zoni ispadanja, na 11. mjestu, uz 12 bodova, tri manje od Slobode koja je ”prva iznad crte”.

Sa druge strane, naš tim, koji nije ”prosuo” nijedan bod u elitnom rangu bh. fudbala još od 25. septembra, trenutno je treći uz samo četiri boda manje od lidera Sarajeva.

Izabranici Branislava Krunića nanizali su pet pobjeda u Premijer ligi BiH i nedostaje im još samo jedna kako bi izjednačili rekord šampionske generacije kluba, koja je u prvom dijelu te sezone (2010-11) ”spojila” šest pobjeda, što je najduži klupski niz od osnivanja Premijer lige BiH 2002. godine.

– Nijedna utakmica u Premijer ligi BiH nije laka, pa neće biti ni ova. Protivnik je u zoni ispadanja, te nas samim tim očekuje vrlo zahtjevan posao. Mladost ima nekoliko dobrih pojedinaca u fazi napada koji mogu da riješe utakmicu, dok u odbrani igraju kompaktno, a to su, na kraju krajeva, dokazali i u petom kolu, na Gradskom stadionu. Za sada su jedina ekipa protiv koje u Banjaluci nismo uspjeli da postignemo gol i to je dovoljna opomena. Međutim, važno je da je u Borcu, u ovom trenutku, ambijent pobjednički i mišljenja sam da se oni više pribojavaju nas. Znamo da protivnik voli da igra, da se nadigrava, kratkim pasovima pokušavaju da dođu do protivničkog gola, međutim i mi znamo kako treba da igramo. Znamo kad treba da napadnemo, a kad da ”sačekamo” protivnika. Što se tiče igračkog kadra, vidjeli ste da na prošloj utakmici nije nastupio Nemanja Janičić, koji je dva dana prije tog duela dobio lakšu povredu mišića. Na raspolaganju neće biti ni na ovoj utakmici, a osim Subića, koji je od ranije povrijeđen, svi su u kombinaciji za utakmicu – rekao je Krunić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Strateg Borca nije trošio mnogo riječi za hajku, koja se digla u jednom dijelu javnosti nakon meča sa Radnikom. Semberski premijerligaš bio je, naime, nezadovoljan suđenjem glavnog arbitra Aleksandra Njegomirovića iz Prnjavora, na kojeg su posebno bili kivni zbog odluke da deset minuta prije kraja dosudi jedanaesterac nakon kontakta Stojana Vranješa i Ivana Šuberta.

Kontrolor suđenja na toj utakmici, Sarajlija Rusmir Mrković, nije dao prolaznu ocjenu arbitru, koji je zajedno sa svojim asistencima na tom meču suspendovan od strane Komisije za suđenje FS BiH na čak deset utakmica…

 Mi radimo svoj posao i ne obraćao pažnju na takve stvari. Medijska hajka koja se digla nakon te utakmice je instruisana i u nečijem je interesu, to je sigurno. Jednostavno, to može samo dodatno da nas motiviše kako bismo još bolji, a ne da negativno utiče na nas. Navikli smo da igramo pod različitim uslovima, iskusna smo ekipa koju takve stvari ne dotiču, a suštinu tog problema uopšte ne bih komentarisao zato što mi na terenu pružamo svoje partije. Bodovi se sabiraju, nekad odigramo loše, pa pobijedimo, nekad dobro pa izgubimo, sve je to sastavni dio fudbala, pa tako i sudijske greške, ako ih je neko tako evidentirao. Greške prave svi, i igrači i ja kao trener i sudije, sve je to fudbal, samo to mogu da kažem.

Stub crveno-plave odbrane i u ovom meču biće Marko Jovanović, koji je u dosadašnjem toku Premijer lige BiH postigao i dva pogotka. Koliko iskusni štoper znači za Borčevu igru, dovoljno govori sljedeći podatak: na posljednjih šest utakmica pod okriljem FS BiH (Premijer liga i Kup BiH), Borac nije primio pogodak. Dopunimo, postignuto je 15!

– Mnogo to znači, kako za mene kao pojedinca, tako i za cijelu ekipu, kada ne primiš gol, to uliva dodatnu sigurnost. Naravno, ne zavisi sve od nas, ali mislim da cijela ekipa dobro stoji na terenu i da su se neke stvari poklopile. Imali smo i ranije mečeva gdje nismo primili gol, kao na primjer protiv Zvijezde 09, ali smo im dozvolili nekoliko izglednih šansi. Za razliku od tog, na većini posljednjih mečeva protivniku nismo dozvolili da stvori mnogo ozbiljnih šansi. U radu sa šefom, neke stvari smo korigovali i to dobro izgleda, kod god  igra. Malo se to rotiralo na posljednjoj utakmici, Ćosić je zaigrao, Janičić koji je igrao sjajno nažalost ‘ispao’, startovao je i Volkov, tako da smo opet zadržali tu neku koncentraciju. Nadam se da ćemo tako nastaviti i tu ne mislim samo na poslednju liniju, već cijela ekipa. Sve nam to daje samopouzdanje i omogućava da lakše odradimo neke stvari u napadačkom smislu – istakao je Jovanović.

O nedjeljnom rivalu…

– Mladost je čvrsta ekipa, fizički jaka. Bore se za opstanak i uvijek je teško igrati protiv takvih, ”grišće” od prvog minuta, to je sigurno. Ipak, i naš cilj je jasan – želimo da nastavimo svoj niz dobrih igara i rezultata i da se u Banjaluku vratimo u pobjedničkom raspoloženju. Biće nam, svakako, potrebna i velika podrška naših navijača koje pozivam da u što većem broju dođu na tribine stadiona u Kaknju.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8