XS
SM
MD
LG

Tekstilac izvukao bod iz blata

Fudbaleri Slavije i Tekstilca podijelili su bodove na zatvaranju jesenjeg dijela sezone odigravši u Istočnom Sarajevu 1:1.

Bili su ovo uslovi na ivici regularnosti. Jaka kiša koja je od ranog jutra pljuštala u Istočnom Sarajevu napravila je velike bare na terenu, a ni tokom trajanja utakmice kiša nije niti jednom prestajala. Zato, igračima i jedne i druge ekipe mora se odati veliko priznanje  za sve što su uradili na današnjem meču.

Čak, može se reći da je, kada bismo govorili samo o šansama, utakmica bila sadržajnija nego neke prethodne, ali je to sve bilo plod neke individualne igre ili dubinskih lopti, budući da pas po zemlji se jednostavno nije mogao poslati.

Prvi prijete gosti. Igrala se četvrta minuta utakmice kada je Slađan Stupar odlično šutirao, a Nino Nedžibović uspio da zaustavi još bolje taj šut. Potom uzvraća Slavija sa dvije dobre šanse. Nikola Bjeloš u oba navrata ima dobru poziciju, prvi put šutira slabo, a drugi put Plisnić ga odlično zaustavlja i izbacuje loptu u korner.

Na dvije prilike Slavije stiže još jedna dobra gostiju. Lijepo je sve uradio Miloš Perović po desnoj strani, pokušao da odigra povratnu loptu, defanziva Slavije izbija pravo na nogu Nenadu Raševiću koji šutira, ali i to na putu do gola blokira Slavijina defanziva i izbacuje u polje, nakon čega Tekstilac dobija faul u zoni šuta. Loptu je uzeo Dejan Zarić, ali pogođa živi zid i lopta se odbija u korner.

Slavija u 33. minutu ponovo prijeti Plisniću. Šćepanović je lijepo izbacio čuvara lažnjak, nabacio za Dejana Bjeloša, a šut glavom mladog napadača zaustavlja na samoj gol liniji Dejan Plisnić. U toj situaciji mladom napadaču je stradala i arkada, pa je Slavija narednih pet minuta igrala sa igračem manje, dok se Bjelošu ukazala pomoć. Igračku nadmoć na terenu gosti su uspjeli da iskoriste. Poslije još jednog napada Slavije sjevnula je kontra Tekstilca, Miloš Perović je ponovo izbacio lako svog čuvara, centrirao za Dejana Đekića koji nadvisuje u skoku svog čuvara i šalje loptu iza leđa Nina Nedžibovića za vodstvo gostiju, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme šansom otvara Tekstilac. Igrala se 54. minuta kada su domaći igrači stali misleći da je ofsajd, iako je zastavica Siniše Ivančevića ostala dole, a to je iskoristio Dejan Đekić, povukao loptu, a onda je dodao do Slađana Stupara, kojem Nino Nedžibović još jednom brani sjajnu šansu da se udupla prednost.

Što nisu iskoristili gosti jesu domaći u 60. minutu. Lopta je došla do Sedina Ljuce na desnoj strani kaznenog prostora, on je zalomio svog čuvara, a zatim lijepo pogodio gol Dejana Plisnića za izjednačenje. To je, ujedno, njegov prvi gol u dresu Slavije u 12 utakmici ove sezone.

Odmah nakon toga Slavija je mogla do potpunog preokreta. Dobila je Slavija slobodan udarac na nekih 30 metara od gola, Šćepanović je izveo brzo za Nikolu Bjeloša, a fudbaler Slavije topovski šutira pored prečku sa te distance, no Dejan Plisnić uspjeva da prebaci loptu u korner.

Kolosalnu šansu za Tekstilac u 69. minutu promašuje ponovo Slađan Stupar, igrač koji se danas najviše nalazio u šansama. Izašao je on sam pred Nedžibovića, krenuo je i da ga zaobilazi, ali je otišao previše ukoso i propala je odlična šansa za Krojače. Sedam minuta kasnije prijeti i Miloš Perović iz slobodnog udarca. Gađao je, ali je preslabo to bilo, pa Nedžibović lako brani taj šut.

Slavija je ponovo uzela loptu u svoje noge u finišu utakmice, međutim nisu uspjeli da priprijete Plisniću. U 87. minutu je bila odlična šansa, lopta je stigla do Šćepanovića, želio je da doda, ali njegovi saigrači nisu razumjeli tu namjeru, pa je propala odlična šansa da Sokolovi stignu do potpunog preokreta u samom finišu. Tako je, u užasnim uslovima za fudbal ostalo 1:1.

Slavija tako sezonu završava na pretposljednjem mjestu sa 12 bodova, dok je Tekstilac ispred nje sa 13 bodova.

SLAVIJA – TEKSTILAC 1:1 (0:1)
SRC ''Slavija''
Gledalaca: 50
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka)
Strijelci:0:1 Đekić 37, 1:1 Ljuca 60
Žuti kartoni: N. Bjeloš (Slavija), Rudan (Tekstilac)

Slavija: Nedžibović, Pušara, D. Bjeloš (od 78. Popovac), Babić, Perović, Šćepanović, Blagojević, Bojanić, Ljuca, N. Bjeloš, Kentaro Trener: Milan Gutović

Tekstilac: Plisnić, Marić, Rudan, Jolović, Aljetić, Stupar, Perović, Zarić, Ćorić, Đekić, Rašević Trener: Danimir Milkanović


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8