XS
SM
MD
LG

Radnički čeka Željeznicu

Nako petnaestak godina pauze i prestanka rada FK Radnički koji se u to vreme takmičio u Regionalnoj ligi RS –grupa Jug ,fudbal će se ponovo igrati u Novom Goraždu.I stina ovaj put novoformirana ekipa KMF Radnički će se takmičiti u II ligi RS u futsalu - grupa „Istok „a stanovnici jedne od najmlađih opština  opština u Republici Srpskoj  će konačno u svojoj balon sali u Kopačima imati priliku da prate i navijaju za svoje ljubimce.

Jedan od inicijatora obnavljana kluba je Aleksandar Mutlak, ovaj fudbalski zanesenjak koji je predsednik, a ujedno i trener ekipe je jedan od  najzasužnijih što će se Radnički konačno nadmetati  za bodove u premijernoj takmičarskoj sezoni.

U Novom Goraždu već godinama egzistira Škola fudbala Radnički, kroz koju je prošao veliki broj fudbalskih poletaraca.To nas je i animiralo da napravimo takmičarsku ekipu jer su mladi igrači dosad sticali iskustvo uglavnom  kroz turnire. Nakon što smo registrovali klub početkom tekuće godine krenuli smo sa pripremama za uključivanje u takmičenje. Ispunili smo sve uslove za neometan rad. Trenutno imamo 15  registrovanih fudbalera koji trebaju da iznesu teret nastupajuće sezone, ističe Mutlak

Ozbiljno se radilo pred nastupajuću sezonu što je sigurno garancija da će se u Novom Goraždu igrati dobar fudbal ?

Pripreme smo počeli pre dva meseca i potpuno spremni dočekujemo start prvenstva, na drugoligaškom futsal Istoku RS. Već narednog vikenda nas očekuje susret prvog kola kada nam u goste dolazi ekipa Željeznice .Verujemo da ćemo ovaj za nas istorijski susret odigrati na najbnolji način i obradovati navijače koji će verujemo u potpunosti popuniti tribine u našoj balon sali i pružiti nam veliku podršku .Moramo ovom prilikom istaći da posebnu zahvalnost dugujemo opštini Novo Goražde  na čelu sa načelnikom Milom Petković kao i Sportskom društvu Radnički koji su nas maksimalno podržali i najzaslužniji su što ćemo se ponovo takmičiti za bodove. Imali smo veliku pomoć i naših Goraždana iz dijaspore,  nadamo se da će tako biti i u narednom periodu,  a mi ćemo uraditi sve da ukazano poverenje opravdamo dobrim rezultatima, zaključio je Aleksandar Mutlak alfa i omega KMF Novo Goražde

Susret prvog kola II liga futsala  RS - grupa „Istok „ između KMF“ Radnički „ iz Novog Goražda  i KMF “ Željeznica“ iz  Trnova  na programu je u nedelju 17.novembra sa početkom u 17 časova  .


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6